Rolstoelbasketbal was een van de sporten waarmee kon worden kennisgemaakt.
Rolstoelbasketbal was een van de sporten waarmee kon worden kennisgemaakt.

Koningsspelen in teken van ontmoeten en kennismaken

De Koningsspelen is een sportdag voor kinderen, die wordt gehouden op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Niet overal zijn de Koningsspelen een succes, maar in Westervoort zeker wel.

Het was al voor de zesde keer dat de spelen werden georganiseerd door de combinatiefunctionarissen sport van de gemeente. Ook dit keer was het ze gelukt een divers en uitdagend programma samen te stellen. Het aanbod bestond uit: bootcamp, dansen, rolstoelbasketbal, pleinfun, pannavoetbal, lasergamen, rugby, beachtennis, kickboksen, judo, fitness, wandklimmen, trendsport, tennis, hockey en duiken met perslucht. Alle kinderen deden aan twee onderdelen mee. Coördinator Timo Riphagen benadrukt dat de Koningsspelen geen sportdag is, waarop scholen tegen elkaar in het strijdperk treden. "Competitie is er al genoeg. We zetten juist in op ontmoeten en kennismaken, door kinderen van verschillende scholen te mixen en ze onbekende sporten te laten beoefenen."

Het Ravelijn en De Brug werden tijdens de Koningsspelen in het zonnetje gezet omdat ze zich hebben ingezet voor de gezondheid van leerlingen. Het Ravelijn heeft een rookvrije omgeving gecreëerd en De Brug kreeg een Gouden Jongeren op Gezond Gewicht-keurmerk. Westervoort telt nu drie basisscholen met zo'n keurmerk, dat staat voor het structureel bezig zijn met drie gezondheidsthema's: waterdrinken, bewegen en groente en fruit eten.

Meer berichten