De vrijmarkt is ook dit jaar een onderdeel van de Koningsdagviering in Westervoort.
De vrijmarkt is ook dit jaar een onderdeel van de Koningsdagviering in Westervoort.

Koningsdag met bomvol programma

De nieuwe Stichting Koningsdag Westervoort (die de organisatie van Koningsdag heeft overgenomen van Scouting St. Jorisgroep) laat er geen gras over groeien. Het programma voor aanstaande vrijdag zit bomvol met 'voor elk wat wils'.

Boris Wielinga, voorzitter van de stichting, vindt het spannend. "Natuurlijk. Het is de eerste keer en dan moet je altijd afwachten hoe het uitpakt. We hebben in ieder geval ons best gedaan om een zo breed mogelijk programma samen te stellen voor mensen en kinderen van alle leeftijden."

Op papier ziet het er goed uit met 's morgens om te beginnen de traditionele optocht van muziekkorps OBK naar het hoofdpodium op het Dorpsplein. Burgemeester Arend van Hout spreekt daar rond 10.00 uur de feestgangers toe en opent het programma officieel. Vanaf 09.30 uur al kunnen kinderen bij de informatietent naast het hoofdpodium een strippenkaart kopen voor 2,50 euro. Hiermee kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zowel in de ochtend op het Dorpsplein als 's middags bij Wieleman. Bezitters van een Gelrepas krijgen een strippenkaart gratis op vertoon van hun pas.

's Morgens zijn er optredens van entertainer Sander Ketels en diverse dansgroepen. Kinderen kunnen worden geschminkt, er is een stoepkrijttekenwedstrijd, er loopt een ballonnenclown rond, er zijn springkussens, een peuterplein en een echte bowlingbaan. Voor de jaarlijkse vrijmarkt, waarop overtollige spullen kunnen worden verkocht, zijn veel aanmeldingen. De vrijmarkt duurt, net als de 'Food and Lifestyle street', tot ongeveer 14.00 uur. Aanmelden voor beide kan nog via email: info@koningsdagwestervoort.nl.

Vanaf 13.30 uur is er bij Wieleman van alles te doen: stormbanen, een pannaveldje, lasergamen en een virtual realitybus. Sportschool Roberto geeft kickboks-demonstraties en er is een optreden van Chloe's Toverkast van RTL Telekids. Presentatrice van de middag is zangeres Martine Fleming uit Westervoort, die tussendoor met haar eigen band nummers ten gehore brengt. Er is ook een zeepkistenrace en een Open Podium. Iedereen die kan zingen kan zich aanmelden. Er zijn twee categorieën: tot 16 jaar en 16 jaar en ouder. De winnaars verdienen onder meer een optreden tijdens Westervoort Live in augustus. Aanmelden voor de zeepkistenrace en Open Podium kan tot 20 april via de website (www.koningsdagwestervoort.nl) of op de middag van Koningsdag bij de informatietent naast het podium. Daar worden ook strippenkaarten verkocht voor alle activiteiten bij Wieleman.

Het volledige Koningsdagprogramma voor Westervoort is te vinden op www.koningsdagwestervoort.nl.

Meer berichten