De docenten en therapeuten die meewerken aan de gezondheidsmarkt. Achterste rij vlnr: Hil Smit, Sabine Weites, Sandra Kaak-Hilferink, Christiane Bahr, Gerard Snik en Marga Weiss. Voorste rij vlnr: Petra de Jong, Richelle van Gerwen en Peter Haima.
De docenten en therapeuten die meewerken aan de gezondheidsmarkt. Achterste rij vlnr: Hil Smit, Sabine Weites, Sandra Kaak-Hilferink, Christiane Bahr, Gerard Snik en Marga Weiss. Voorste rij vlnr: Petra de Jong, Richelle van Gerwen en Peter Haima.

'Mensen hebben behoefte aan rust'

In het Life-Force Yoga-centrum in Westervoort wordt zondag 22 april een Gezondheid en Vitaliteitsmarkt gehouden. Er zijn gratis workshops, korte behandelingen en lezingen van docenten en therapeuten. Dé kans voor iedereen die gezond en vitaal wil worden (of blijven) om te kijken wat bij hem of haar past.

Hij was ooit medisch bioloog. Een paar jaar geleden echter gooide Peter Haima het roer om. 'Yoga- en mindfulness docent en coach', heeft hij nu achter zijn naam staan. Het Life-Force Yoga-centrum is zijn bedrijf. Dat het goed loopt, verbaast Peter Haima niet. "Er is zoveel stress in onze maatschappij. Een derde van de mensen op de werkvloer heeft burn out-klachten. Die hebben behoefte aan rust en zijn bereid te werken aan hun gezondheid en vitaliteit."

Peter Haima (58) is een ervaringsdeskundige. Acht jaar geleden werd hij zelf ernstig ziek. Hij ging yoga doen om weer gezond te worden en dat pakte goed uit. Peter: "Yoga heeft lang in de 'zweefhoek' gezeten, maar dat is niet meer. Net als mindfulness is het een bewezen methode om tot rust te komen. Voor mij is dat de verklaring dat mijn centrum goed loopt. Je ziet nu ook dat huisartsen mensen naar ons gaan doorsturen. 'Probeer het eens, misschien heb je er iets aan'. In veel gevallen kunnen wij die mensen inderdaad helpen. Dan hoor ik bijvoorbeeld dat ze voor het eerst sinds tijden weer eens lekker hebben geslapen. Geweldig!"

De afgelopen jaren kwam Peter Haima in contact met veel collega-therapeuten. Het idee ontstond voor het organiseren van een gezondheidsmarkt. Samen met healthcoach en hypnotherapeut Petra de Jong van TERRAhealth geeft hij daar nu invulling aan. Peter: "Het is spannend. We moeten afwachten hoeveel mensen er komen. Maar onze indruk is dat er behoefte aan is. We krijgen veel positieve signalen."

Aan de invulling van de markt zal het niet liggen. De middag zit vol workshop, behandelingen en lezingen. In de centrale hal is een gezondheidsmarkt met kraampjes. Een greep uit het aanbod: Hatha-yoga, Vinyasa-yoga, Zen-boksen in combinatie met Yin-yoga, diverse vormen van massage, acupunctuur, voetreflextherapie en Ki-training. Met vragen over gezondheid en voeding kunnen bezoekers terecht bij een orthomoleculaire arts en een natuurgeneeskundig therapeut. Vragen over stress kunnen worden besproken met een mindfulnessdocent. Peter Haima: "Het aanbod is groot. De markt is een mooie gelegenheid te ontdekken wat bij je past."

De Gezondheid en Vitaliteitsmarkt is zondag 22 april van 13.00 tot 16.30 uur in het Life-Force Yoga-centrum aan de Uitterweert 2 in Westervoort. Toegang, koffie, thee, sessies en workshops zijn gratis. Meer informatie op www.gezondwestervoort.nl.

Meer berichten