Een beeld van de zeepkistenrace van twee jaar geleden.
Een beeld van de zeepkistenrace van twee jaar geleden.

Koningsdag met Open Podium en zeepkistenrace

Koningsdag in Westervoort wordt voor het eerst georganiseerd door de Stichting Koningsdag Westervoort. De nieuwe projectgroep neemt de organisatie over van Scouting St. Jorisgroep. Voor 27 april is een gevarieerd programma in elkaar gezet met als blikvangers de zeepkistenrace en een Open Podium.

Het feest begint om 10.00 uur op het Dorpsplein met muziek van OBK en een toespraak van de burgemeester. Aansluitend zijn er tot 13.00 uur tal van activiteiten en optredens. Vanaf het begin van de middag verplaatsten de festiviteiten zich naar de parkeerplaats van zalencentrum Wieleman. Om 13.30 uur begint daar de derde editie van de Westervoortse zeepkistenrace. Iedereen kan meedoen. De race wordt omlijst met kinderactiviteiten, zoals lasergamen, Chloe's Toverkast van RTL Telekids geeft shows, de 3D-bus is aanwezig, er zijn springkussens en pannaveldjes, kinderen kunnen worden geschminkt en er is een kickboksdemonstratie.

Vanaf 15.00 uur zijn er ook optredens in het kader van Open Podium. Iedereen die kan zingen (of denkt dat te kunnen) kan meedoen. Er is een categorie tot 16 jaar en 16 jaar en ouder. De winnaars verdienen een optreden tijdens Westervoort Live in augustus, vrijkaartjes voor een voorstelling in Het Musiater (de winnaar van tot 16) en 150 euro in contanten (de winnaar van 16 jaar en ouder). Aanmelden voor de zeepkistenrace en Open Podium kan tot 20 april via www.koningsdagwestervoort.nl.

Meer berichten