Roefelen bij de Brandweer Duiven.
Roefelen bij de Brandweer Duiven.

Organisatie Roefeldag zoekt nog bedrijven

De Duivense Roefeldag op 23 juni staat in de steigers, maar de organisatie loopt tegen een probleempje aan: tot dusver hebben zich te weinig bedrijven gemeld die mee willen doen.

De Roefeldag in Duiven heeft een rijke historie. De bedrijvenkennismakingsdag voor scholieren uit de hoogste groepen van de basisscholen, werd al 25 keer gehouden en is met zo'n duizend kinderen en 120 bedrijven de grootste van Nederland. De bedoeling is dat de leerlingen in de praktijk ervaren hoe het is om bij een bedrijf in een bepaalde sector te werken. Zo levert de dag een bijdrage aan de latere school- en beroepskeuze.

De uitdaging voor dit jaar was 20 nieuwe bedrijven te werven en daarmee het totaal weer op 120 te brengen. Dat is nog niet gelukt. Voorzitter Gerard van Ham: "Ieder jaar haakt een aantal bedrijven af en dat snappen wij ook. Het is voor iedereen leuk als er een bepaalde vernieuwing is. Helaas blijkt het lastig bedrijven die nog niet eerder hebben meegedaan te interesseren."

Deelname kost geen geld, maar op zaterdag 23 juni moet het bedrijf in de ochtend wel enkele uren worden opengesteld. In principe wordt ieder bedrijf bezocht door drie groepjes van zes leerlingen en een begeleider. Gerard: "Vaak mogen ze zelf wat uitproberen of wordt er een kennisquizje gedaan. Het staat bedrijven vrij dat zelf in te vullen."

De Roefeldag mede mogelijk maken? Mail dan naar: info@roefeldag-duiven.nl.

Meer berichten