Sint Werenfriduskerk zonder kruis

De Sint Werenfriduskerk aan de Dorpstraat in Westervoort moet het voorlopig stellen zonder kruis. De verlichting van het kruis was al enige tijd kapot en vrijdag was het de bedoeling die te verwijderen en het kruis te verven.

Een kraan was gehuurd en de verf ingekocht. Ter plekke echter bleek dat de bevestiging van het kruis in het metselwerk van de toren ondeugdelijk was en dat het kruis zelf ook z'n beste tijd heeft gehad. Henk Tiedink van de Locatieraad van de Werenfriduskerk: "We hebben het er dus maar helemaal afgehaald. Bij het bestuur van de Sint Willibrordusparochie, waar we sinds januari onder vallen, zullen we een verzoek indienen voor de aanschaf van een nieuw kruis en nieuwe verlichting." Henk Tiedink schat dat met de aanschaf 5.000 tot 6.000 euro is gemoeid.

Omdat een kraan ter beschikking was, werd het kruisproject vrijdag gecombineerd met een inspectie van het dak van de Werenfriduskerk door de Stichting Monumentenwacht Gelderland. Er werden daarbij geen verdere gebreken geconstateerd.

Meer berichten