Westervoorter Sander Ketels als clown Babello: 'Het is prachtig werk. Kinderen vermaken, verveelt nooit.'
Westervoorter Sander Ketels als clown Babello: 'Het is prachtig werk. Kinderen vermaken, verveelt nooit.'

Gemaakt voor de bühne

Westervoorter Sander Ketels verdient als clown, entertainer en dj een goed belegde boterham. Babello Entertainment en Let's Party zijn de namen van zijn bedrijven. Hoewel hij pas 24 is, zit Sander al 12,5 jaar in het artiestenvak. Op Koningsdag treedt hij voor het eerst sinds tijden weer op in Westervoort.

Bij de familie Ketels was het vroeger iedere woensdagmiddag raak. Dan moesten ze in de woonkamer de 'show' van Sander aanschouwen. Het bleek niet slechts een tijdelijke oprisping. Sander Ketels lijkt gemaakt voor de bühne. Op zijn twaalfde al had hij zijn eerste betaalde optreden op uitnodiging van een evenementencircus. Sander: "En dan rol je langzaam in het wereldje. Ook door je er verder in te verdiepen en steeds nieuwe acts te bedenken. Het is prachtig werk. Kinderen vermaken, verveelt nooit. Soms vraag ik me af wie het leuker vindt: ikzelf of de kinderen in de zaal?"

School zat hij verplicht uit tot zijn achttiende. Met de nodige creativiteit regelde Sander het zo dat hij zijn eindstage van ROC Rijn IJssel kon doen bij zijn eigen bedrijf Babello. Daarna ging het los. Let's Party kwam erbij en een dj-show. Inmiddels mag hij bedrijven als Coop, Rabobank, Landal Greenparks en Defensie tot zijn klantenkring rekenen. Ook was Sander al meerdere keren op televisie te zien, onder meer bij Paul de Leeuw, Harm Edens en RTL Late Night.

Sander: "Clown Babello is de basis. Als Babello treed ik op bij kinderfestiviteiten, bedrijfsfeesten, op scholen en in winkelcentra. Daarnaast, en dat wordt steeds belangrijker, ben ik een allround entertainer die overal voorstellingen geeft. Voorstellingen met goochel- en ballonnenacts, buikspreken, dansjes en liedjes."

Zijn doel is het uit te bouwen tot een complete theaterfamilieshow. Sander: "Zo'n show is het ultieme, maar ik heb er geen haast mee. Momenteel ben ik nog veel te druk met mijn huidige voorstellingen. Zeker de laatste twee jaar is mijn landelijke bekendheid enorm toegenomen. Nu ze me kennen in het entertainmentwereldje, sturen collega's ook regelmatig klanten naar mij door."

Na tien jaar is Sander Ketels op Koningsdag (27 april) weer een keer te zien in zijn eigen dorp. Op het Dorpsplein verzorgt hij die dag twee kindershows. Meer informatie op Facebook en op www.babello.nl.

Meer berichten