Sponsorloop Het Startblok levert liefst 5000 euro op

De jaarlijkse actie voor een goed doel van de Westervoortse school Sport IKC Het Startblok, dit jaar een sponsorloop, leverde een recordbedrag op van 5000 euro. KWF Kankerbestrijding en de Maarten van der Weijden Foundation zijn er blij mee.

Dat met de actie zo'n groot bedrag bijeen werd gebracht, verbaast directeur Monique Kampman van Het Startblok aan de ene kant wel, maar aan de andere kant ook niet. "We stonden wel even te kijken toen we de balans opmaakten. 5000 euro! Het heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat we dit keer geld inzamelden voor de strijd tegen kanker. Bijna iedereen heeft daar in zijn omgeving mee te maken en dan zijn mensen bereid iets meer te geven. We hebben er in alle klassen ook uitgebreid over gesproken en bovendien hebben we een meester en een vader van twee leerlingen die zich actief inzetten. Meester Niels Roseboom heeft onlangs met een KWF-team een marathon gelopen en vader Bart Bosman gaat in augustus de Elfstedentocht zwemmen met Maarten van der Weijden."

Het effect bleef niet uit. De leerlingen haalden veel sponsors binnen en liepen zich op de dag van de loop het vuur uit de sloffen. Vorige week overhandigde Monique Kampman de cheque van 5000 euro aan Niels Roseboom en Bart Bosman. Alle leerlingen van Het Startblok kregen als dank voor hun inzet een gouden 'kanjermedaille' en een stuk 'kanjerkoek'.

Meer berichten