Arjan Koenen: "Mijn eerste optreden was meer een geintje. Tijdens de verjaardag van mijn moeder in 2016. Maar ik vond het gelijk geweldig en anderen waren ook enthousiast."
Arjan Koenen: "Mijn eerste optreden was meer een geintje. Tijdens de verjaardag van mijn moeder in 2016. Maar ik vond het gelijk geweldig en anderen waren ook enthousiast."

Arjan Koenen (23) zet alles opzij voor carrière als zanger

Veel Nederlandser dan Arjan Koenen kan een naam niet zijn. Dus is het niet zo vreemd dat de 23-jarige Westervoorter een liefhebber is van Nederlandstalig als het gaat om muziek. Arjan Koenen hoopt op een carrière als zanger ('Wat is er mooier?'). De eerste stap zet hij op vrijdag 20 april met een 'single release party'.

Het is niet zomaar een feestje op 20 april bij Wieleman. Natuurlijk wordt het hoogtepunt het moment waarop Arjan Koenen zijn debuutsingle ten gehore brengt. Maar wat te denken van de andere artiesten die die avond gastoptredens verzorgen? De namen liegen er niet om: Maan, Thomas Berge, Henk Dissel, Joey Hartkamp, William Bonne, Jeroen Visser en Roy Wilting. Arjan Koenen is trots: "Dat is wat hè? Het loopt ook storm. We kunnen 600 mensen hebben en daar zitten we bijna aan."

Arjan Koenen is een telg uit de Westervoortse bakkersfamilie Koenen. Hij is werkzaam in het bedrijf (als salesspecialist) en voorbestemd deel uit te maken van de zesde generatie die het bedrijf gaat voortzetten. Als het even kan doet hij dat in combinatie met optredens als zanger. Wat begon onder de douche ('Heerlijk, zingen terwijl je doucht'), moet eindigen in een professionele carrière. Arjan: "Mijn eerste optreden was meer een geintje. Tijdens de verjaardag van mijn moeder in 2016. Maar ik vond het gelijk geweldig en anderen waren ook enthousiast. Vanaf dat moment ben ik eens wat nadrukkelijker om me heen gaan kijken."

Wat wil ik? Met wie wil ik wat? Hoe vorm je een goed team? Die vragen voorzag Arjan Koenen langzaam maar zeker van een antwoord. Een belangrijke beslissing was de keuze om in zee te gaan met de Arnhemse liedjesschrijver en muziekproducent Emile Hartkamp. Arjan: "Een keuze die voor de hand lijkt te liggen, maar ik heb echt goed om me heen gekeken en ook met andere producenten gesproken. Uiteindelijk ben ik toch bij Emile terechtgekomen. Eem man met heel veel ervaring. Van artiesten die hij begeleidt (onder anderen Frans Bauer en Marianne Weber, red.) zijn inmiddels acht miljoen platen verkocht. Dat heb je je wel bewezen. Bovendien is het handig dat Emile vlakbij zit, in Arnhem."

Emile Hartkamp schreef ook het debuutnummer van Arjan Koenen. Hoe het nummer heet, wil de Westervoorter nog niet kwijt. "Daar is de 'single release party' voor. We hebben meerdere nummers opgenomen en daar een keuze uit gemaakt. Ik heb er een goed gevoel bij. Het is een vrolijk en fris nummer, toegankelijk voor jong en oud. Met wat dance-elementen ook."

De kant die Arjan Koenen op wil is de kant van de nederpop. Namen die daarbij horen zijn die van Henk Dissel, André Hazes jr., Marco Borsato, John West, Tino Martin, Jan Smit en Nick en Simon. Arjan: "Nederlandstalig, maar niet alleen polonaisenummers. En dan langzaam maar zeker een eigen geluid, een eigen sound, ontwikkelen, gericht op de doelgroep 15- tot 25-jarigen. Daar neem ik een paar jaar de tijd voor. Een tweede en derde single komen er zeker. Op een gegeven moment moet je dan kijken waar je staat en keuzes maken. Eén ding is zeker: ik ga er helemaal voor."

Als zijn sterke punt ziet Arjan de combinatie van zijn stem en uitstraling met de muziekkeuze. "Het totaalplaatje moet het doen. Waarbij ik aanteken dat mijn stem nog in ontwikkeling is. Met een zangcoach werk ik daaraan. Vergeet niet dat ik nog maar kort bezig ben en dat zingen op een hoog niveau echt topsport is. Hoe mooi is het dat ik dan nu al zo'n fantastische debuutavond in het vooruitzicht heb? Ik kan niet wachten tot het zover is."

Meer berichten