De jongens en meisjes en meesters en juffen die in de jaren 1966 t/m 1974 op de Dominicusschool rondliepen. Voor alle namen zie het laatste deel van de tekst.
De jongens en meisjes en meesters en juffen die in de jaren 1966 t/m 1974 op de Dominicusschool rondliepen. Voor alle namen zie het laatste deel van de tekst.

Dominicusschool blijft voortleven

Wat is er leuker dan mensen die je jaren niet hebt gezien of gesproken weer eens te ontmoeten en gezellig bij te praten? Dat deden oud-leerlingen van de vroegere lagere school Dominicus in Westervoort onlangs. Een reünie van de lichting met als geboortejaren 1961 en 1962. Het was gezellig.

Allemaal kijken ze terug op een leuke lagere schooltijd. Enkele jaren nadat ze de Dominicusschool in 1974 vaarwel hadden gezegd, was al de eerste reünie. In 1990 de tweede, in 2003 de derde en nu dus de vierde. De organisatie was in handen van de voormalig klasgenoten Brigit van Maanen, Hélène Koenders, Jolanda Roelofs en Yvonne Peperkamp en de kiem werd gelegd tijdens de Westervoortse kermis. Brigit van Maanen: "Zo gaat het altijd. Op de kermis zien sommigen elkaar en dan gaat het vaak over vroeger. Tot ongenoegen van sommige partners, maar dat moet dan maar."

Er werd een groepsapp aangemaakt en via via lukte het om met vrijwel alle klasgenoten-van-toen in contact te komen. Een enkeling ontbrak, maar met 31 mensen, inclusief meesters en juffen, was de opkomst groot.

De reünie werd gehouden in de voormalige Dominicusschool aan de Dorpstraat. Het gebouw is tegenwoordig in gebruik bij Balletschool Blanche van Jacqueline Parmentier en schoonheidsinstituut Maquis van Alette de Vries. Brigit van Maanen: "Jacqueline en Alette hebben ons ieder in hun eigen deel van de vroegere school rondgeleid. Prachtig om er nog eens rond te lopen en te zien hoe het nu is."

Na de borrel en de rondleiding was er een stamppotbuffet en daarna werd de avond moeiteloos volgepraat. Brigit: "Iedereen weet hoe dat gaat. Je kent elkaar, maar je hebt elkaar ook een tijd niet gezien. Dan komen de verhalen wel los. De avond was zo voorbij en iedereen was enthousiast."

Er gaat vast ook een vijfde Dominicusschool-reünie komen, kondigt Brigit van Maanen aan. "Over een jaar of vier worden we allemaal 60. Misschien is dat een mooi moment. Met de kermis gaan we het er vast over hebben."

De reünisten op de foto bij dit artikel zijn 1. Juf Maria Dekkers, 2. Meester Gé Derksen, 3. Meester Hans Niels, 4. Meester Sjef de Bruijn, 5. Alie de Bruijn, 6. Ivo Beerling, 7. Margriet Boersma, 8. Riny van Kesteren, 9. Irma Wigman, 10. Erik Velner, 11. Angelique Beudel, 12. Gizella Evers, 13. Mona Schriever, 14. Jan Smink, 15. Toon Krechting, 16. Diny Verfuurden, 17. Luuk van Kuipers, 18. Rineke Spronk, 19. Yvonne Peperkamp, 20. Alex Bloemberg, 21. Brigit van Maanen, 22. Yvonne Brom, 23. Hélène Koenders, 24. Astrid Wolters, 25. Juf Mieke Peeraer, 26. René Janssen, 27. René Bouwmeester, 28. Jolanda Roelofs, 29. Rob Reijers, 30. Rietje Bouwman, 31. Willy-Janne Bos.

Meer berichten