De vrouwelijke Westervoortse politici en griffiers.
De vrouwelijke Westervoortse politici en griffiers.

Vrouwelijke Westervoortse politici nemen stelling

In een poging vrouwen te inspireren actief deel te nemen aan de politiek, kwamen vrouwelijke (kandidaat-)raadsleden uit Westervoort en medewerksters van de gemeentelijke griffie op Internationale Vrouwendag (8 maart) bij elkaar.

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is regelmatig onderwerp van gesprek. Vorige week nog baarde Schiphol-baas Jos Nijhuis opzien door te stellen dat zijn opvolger een man moet worden. Hij bood voor die opmerking later zijn excuses aan, maar de 'schade' was alweer aangericht. Dat er nog veel valt te winnen op het gebied van gelijkheid, bewijst de positie van Nederland op de ranglijst van het World Economic Forum. Vorig jaar zakten we van de 16e naar de 32e plaats.

Vrouwelijke Westervoortse politici en griffiers namen stelling door op Internationale Vrouwendag samen op de foto te gaan. Ze riepen vrouwen op actief deel te nemen aan de politiek. De Internationale Vrouwendag bestaat al meer dan honderd jaar. In 1911 werd de dag internationaal voor het eerst gevierd. Nederland sloot een jaar later aan. Deze jaren wordt ook vaak het verband gelegd met honderd jaar kiesrecht. Sinds 1919 mogen vrouwen in ons land naar de stembus.

Op de foto (vlnr): Joan Berings, Dorien van der Kamp, Hettie Nomden, Anke Bakker, Patty Sterenberg, Monique Abbink, Nia van Oudenallen, Maroeska van 't Veen, Ine Driesprong en Ineke Tegelaar.

Meer berichten