Hulp bij het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheden

Onderzoek leert dat in Nederland 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen en schrijven. In de leeftijdsgroep tussen de 16 en 65 jaar gaat het om 1,3 miljoen landgenoten. Tweederde van hen is van Nederlandse afkomst. Ook in Westervoort en Duiven komt laaggeletterdheid voor.

Met de recente opening van een laagdrempelig 'Taalpunt' in de bibliotheek in Westervoort, hoopt Liemers Taalhuis mensen die niet of slecht kunnen lezen en schrijven een helpende hand te bieden. Ook mensen die hun reken- en digitale vaardigheden willen verbeteren zijn welkom. Er is bovendien een speciaal programma voor partners, doorverwijzers en vrijwilligers.

Taalhuis Liemers is een samenwerkingsverband van meerdere organisaties: de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar, de welzijnsorganisaties Mikado en Caleidoz, de Regionale Sociale Dienst, ROC RijnIJssel, de taalaanbieders IVIO en Prago en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers. Mensen die geïnteresseerd zijn in het nieuwe 'Taalpunt' kunnen zich melden bij de bieb aan het Dorpsplein 115 in Westervoort, mailen (infobibliotheek@liemerskunstwerk.nl) of bellen (026 312 01 60).

De Liemers kent ook het project Voorleestrein. In het kader hiervan worden gezinnen begeleid door vrijwilligers. Een succesvolle aanpak, zo blijkt. Lezen en schrijven van de deelnemers (veel allochtone gezinnen) gaan met sprongen vooruit.

Meer berichten