Foto: Anjeliek Blaauw

Expositie objecten van Anjeliek Blaauw en sieraden van Marlous Arnold

Op zondag 25 maart 2018 om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland een nieuwe expositie in de kerk van Aerdt, Kerkweg 26. De tentoonstelling omvat kunsthars objecten van Anjeliek Blaauw en sieraden van Marlous Arnold. Tijdens de opening wordt de muziek verzorgd door het vocaal octet Otto Voci uit Ede. Daarna is de tentoonstelling nog te zien op zondagmiddag, 1,8 en 15 april, van 14.00 tot 17.00 uur.

Anjeliek Blaauw, in haar werk keren beslotenheid, intimiteit en dualisme steeds terug. Ze combineert ruimtelijke werk met schilderwerk op transparante perspexplaten. De platen beschildert ze aan beide kanten en door de transparante manier van schilderen licht een diffuse wereld op. Onder de lichte lagen gaat vaak een diepte schuil. Ook in het recente ruimtelijk werk is ze op zoek naar lichte materialen. Transparante kunsthars combineert ze met verf, de beelden hebben net als de schilderijen een geheimzinnige gelaagdheid.

Marlous Arnold begint altijd met het verzamelen van ideeën. Ze raakt geìnspireerd door het materiaal zelf waarmee ze werkt en omgevingsfactoren, een wolkenlucht, foto of gedicht, de natuur om haar heen, beweging, schaduw, licht. Tijdens dat proces krijgt ze een helder beeld van de te gebruiken materialen en de te hanteren technieken. Zo ontstaat een eigen stijl waarmee ze met precisie en passie haar sieraden tot hun recht laat komen.

Meer informatie op www.kunstkringhge.nl

Meer berichten