Eén van de thuiszorgcliënten in haar huis in Straseni.
Eén van de thuiszorgcliënten in haar huis in Straseni. (Foto: IBO-Nederland)

Senior vrijwilligers gezocht voor Moldavië

Stichting IBO-Nederland is op zoek naar vrijwilligers met levenservaring die zich in willen zetten voor ouderen in Moldavië. Als vrijwilliger ga je in mei 2018 helpen bij zeer noodzakelijke onderhoudsklussen aan woningen, het verpleeghuis of de dagopvang voor de bejaarde inwoners van het stadje Straseni.

Moldavië is het armste land in Europa. 80% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De hoge werkloosheid, corruptie en zeer lage lonen zet tal van jongeren aan om het land te verlaten. De ouderen blijven achter, vaak in erbarmelijke omstandigheden.

De Moldavische hulporganisatie Neohumanist doet haar best om de ouderen van Straseni te helpen met basisvoorzieningen als voedsel en warmte, door ouderen te ontvangen in hun dagcentrum, mensen op te nemen in het verpleeghuis of met het thuiszorgteam naar ze toe te gaan. Neohumanist heeft echter niet de financiën of de capaciteit om bijvoorbeeld een huis op te laten knappen, terwijl dit wel hard nodig is. IBO-Nederland wil daar graag bij helpen!

IBO-Nederland wil op een laagdrempelige manier mensen stimuleren om deel te nemen aan vrijwilligersprojecten in het buitenland. Het doel van IBO-Nederland is enerzijds het wereldwijd ondersteunen van hulpbehoevende projecten ter verbetering van de sociale, bouwtechnische of ecologische omgeving van mensen. Anderzijds wil IBO-Nederland persoonlijke ontwikkeling van de vrijwilligers stimuleren en culturele uitwisseling en wederzijds begrip bevorderen. IBO-Nederland doet dit door samenwerking tussen vrijwilligers en de lokale bevolking te bewerkstelligen in ruim 70 projecten per jaar.

Bij IBO hebben we een paar projecten opengesteld voor mensen van bepaalde leeftijden. Dan weet je een beetje in wat voor groep je terechtkomt. Dit project staat open voor vrijwilligers van 50 jaar en ouder.

Bent u die handige vrijwilliger die van 14 tot 25 mei 2018 gaat klussen in Moldavië? Neem dan contact op via info@ibo-nederland.org of kijk voor meer informatie op de website www.ibo-nederland.org.

Meer berichten