Westervoorters overhandigen cheque van €5.542,- aan de Liedjesfabriek

Afgelopen weekend ontving de Liedjesfabriek een cheque ter waarde van €5.542,72 van Jo en Monique Wigman uit Westervoort. Het stel deed in januari mee aan de ScanCoverytrial, een tiendaagse toertocht van 7.000 kilometer door sneeuw, kou en ijs in Scandinavië. Het koos de Liedjesfabriek als goed doel om geld voor in te zamelen.

De Liedjesfabriek is een stichting die er door middel van muziek voor zorgt dat zieke kinderen hun ziekte even vergeten. Deze kinderen worden aan hun ziekenhuisbed bezocht door professionele muzikanten met een mobiele muziekstudio, de zogenaamde Liedjesmachine. De muzikanten helpen de kinderen een tekst of rap te schrijven en deze in te zingen. Om de ervaring compleet te maken, zorgt de Liedjesfabriek voor een professionele opname en een eigen videoclip. De muzikanten zijn actief in zeven Nederlandse kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes.

Jo en Monique zamelden op verschillende manieren geld in: ze verkochten kerstkaarten op de kerstmarkt, organiseerden een flessenactie bij de Albert Heijn in Westervoort en vroegen zo veel mogelijk mensen een bedrag te doneren. Alle donateurs en sponsoren werden geëerd met een fotosticker op de Rallywagen.

Het Westervoortse koppel koos voor de Liedjesfabriek vanwege hun eigen passie voor muziek: "We houden zelf enorm van muziek, (mee)zingen en liedjes schrijven en we ervaren steeds weer hoe vrolijk we ervan worden. Er was voor ons daarom geen geschikter doel dan de Liedjesfabriek, die zieke kinderen dagelijks plezier brengt door muziek en zang."

De ScanCoverytrail is in het najaar te zien op RTL7.

Over stichting de Liedjesfabriek De Liedjesfabriek is in 2009 opgericht en is momenteel actief in 7 kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen. Onder het motto "elk kind zijn eigen lied' wil de Liedjesfabriek graag zoveel mogelijk kinderen bezoeken. Daarvoor heeft de stichting apparatuur en mankracht nodig en is ze afhankelijk van sponsors en donateurs.

Donaties Omdat er binnen ziekenhuizen nauwelijks budget is voor extra activiteiten voor ernstig zieke kinderen, is de Liedjesfabriek afhankelijk van sponsorgelden en donaties. Als u na lezing van dit verhaal iets voor de Liedjesfabriek willen doen, dan is een donatie zeer welkom. Maar u kunt ook zelf een actie starten, bijvoorbeeld in de vorm van een benefietfeest of een sponsorloop. U leest er alles over op de websitewww.liedjesfabriek.nl. Bedrijven kunnen fan worden van de Liedjesfabriek of deelnemen aan de muzikale teambuildingsactiviteit 'Rocking the Company'.

Meer berichten

Shopbox