Het logo van het project Sjors Sportief & Sjors Creatief. Via Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sportieve activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden.
Het logo van het project Sjors Sportief & Sjors Creatief. Via Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sportieve activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden.

Sportproject populair bij kinderen

Het sport- en cultuurstimuleringsproject 'Sjors Sportief & Sjors Creatief' in de gemeente Westervoort heeft deze week een vliegende start gemaakt.

Sjors blijkt populair onder de Westervoortse basisschooljeugd, want vanaf het startschot op woensdag 8 februari om 15.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sjorssportief.nl. Binnen een uur hadden zich al vijftig kinderen opgegeven voor hun favoriete activiteit. Na een dag inschrijven stond de teller al op honderd inschrijvingen voor de kennismakingsactiviteiten.

Hockey, paardrijden, freerunning, lasergamen, bootcamp en zwemmen zijn de populairste sporten Aan de creatieve kant zijn edelstenen, muziek maken en musical erg in trek.

Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met het succes nieuwe cursussen aan. Cursussen die dus al vol zitten hebben vaak een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan 'proeven' aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele sporten, waaronder badminton, volleybal en voetbal.

Via Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sportieve activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden.

De gemeente Westervoort heeft samen met de verenigingen haar krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het 'Sjors Sportief/Creatief boekje', waarin meer dan dertig activiteiten worden aangeboden.

Alle kinderen uit groep 1 tot en met 8 van de basisscholen uit de gemeente hebben een exemplaar ontvangen. Het boekje is ook op de website www.sjorssportief.nl te downloaden. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar inschrijven voor zoveel activiteiten als ze willen.

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid.

Meer berichten