Jan Jansen (met felblauwe jas): "Landelijk wonen, maar wel op een plek die goed is ontsloten."
Jan Jansen (met felblauwe jas): "Landelijk wonen, maar wel op een plek die goed is ontsloten."

Start bouw eerste huizen project IJsseloever Wonen

Het woningproject IJsseloever Wonen in Lathum komt op stoom. De eerste twee (van de in totaal vijf) huizen worden momenteel gebouwd. Onlangs ging de vlag in top omdat het hoogte punt van de bouw was bereikt.

Van de twee huizen die nu worden gebouwd is er één verkocht en één 'in principe' verkocht. Het betreft moderne, luxe woningen met prijzen variërend van 480.000 tot 590.000 euro. Ontwerper van het project is Jan Jansen van het gelijknamige bouwkundig adviesbureau in Westervoort.

De huizen worden gebouwd op de grond van een voormalig agrarisch bedrijf aan de Bandijk in Lathum. Een hobbel bij de verkoop was tot voor kort dat er nog oude gebouwen op het terrein stonden die moesten worden gesloopt. Jan Jansen: "Het is een prachtig project. Landelijk wonen, maar wel op een plek die goed is ontsloten. Je bent heel snel in Duiven, Westervoort of Arnhem. Als er echter nog oude gebouwen op een kavel staan, oogt het minder. Voor veel geïnteresseerden is het lastig daar 'doorheen' te kijken."

Jan Jansen verwacht dat de belangstelling voor het IJsseloever Wonen-project de komende tijd verder zal aantrekken. "De laatste opstallen worden nu gesloopt en de grond bouwrijp gemaakt. De eerste woning is bovendien verkocht. Je ziet vaak dat als er één schaap over de dam is, er snel meer volgen."

Meer berichten