Bonte carnavalsstoet in Doldorp

Zondag 4 februari is het weer zover, dan rijdt een lange carnavalsstoet met feestvierders door de Westervoortse straten.

Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur. De stoet begint bij de feestburcht van de Dolbotters (Zalencentrum Wieleman) en rijdt verder door de Klapstraat, Van der Hoevensstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat en Vredenburgstraat.

De carnavalsoptocht in Westervoort staat bekend als één van de mooiste en grootste optochten. Doordat de optocht in het weekend voorafgaand aan het carnaval wordt gehouden, komen de deelnemers niet alleen uit de hele regio. De optochtcommissie van De Dolbotters werkt voor de organisatie onder andere samen met de Stichting Carnavals Optocht Regio Arnhem (SCRA) en het Dulon College uit Ede.

Deelname aan de optocht is gratis. Inschrijven is mogelijk via www.dedolbotters.nl tot donderdagavond 1 februari. Die avond is ook de informatieavond in Zalencentrum Wieleman voor alle deelnemers.
Na afloop van de optocht is er zondagmiddag voor iedereen een groot feest in Zalencentrum Wieleman en vindt de prijsuitreiking plaats. Er zijn onder andere prijzen voor loopgroepen, lokale en regionale wagens, jeugd, individuelen, muziekkorpsen en ook is er een een prijs voor het beste politieke item. De toegang is gratis.

Kijk op www.dedolbotters.nl voor het complete carnavalsprogramma van de vier dolle carnavalsdagen van De Dolbotters. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij Zalencentrum Wieleman en op de website van de Dolbotters.

Meer berichten