Ronald Schoonbeek erelid Sportclub Westervoort

Aan de galerij met namen van ereleden van Sportclub Westervoort, is tijdens de nieuwjaarsreceptie een naam toegevoegd: die van Ronald Schoonbeek (58).

In 1994 toen zijn zonen gingen voetballen, raakte Ronald Schoonbeek als trainer en leider betrokken bij Sportclub. Zijn zonen zijn allang weer weg bij de club, maar Ronald bleef hangen en deed door de jaren heen van alles. Hij zat in de jeugdactiviteitencommissie, in de redactie van clubblad De Ballenvanger en in de jeugdcommissie. Ook de zaterdagcommissie (opvang tegenstanders en scheidsrechters) kan op hem rekenen. Daarnaast coördineert hij de reanimatiecursussen en heeft hij stukje bij beetje de ledenadministratie overgenomen. Een aanzienlijk lijstje en het erelidmaatschap lijkt dan ook op z'n plaats. Toch was Ronald Schoonbeek verrast dat hij tot erelid werd benoemd. En hij blijft bescheiden: "Er zijn andere vrijwilligers die het misschien wel meer verdienen."

Plezier is voor Ronald Schoonbeek de basis van het vrijwilligerswerk. "Westervoort is een gezellige club. Met als gevolg dat de prestaties wel eens te wensen overlaten. Daar leggen we ons overigens niet bij neer. Die twee moeten beter in balans komen." Het vrijwilligersprobleem waar veel verenigingen mee kampen, speelt volgens het kersverse erelid ook bij Westervoort. "Maar als ik het vergelijk met andere clubs valt het bij ons waarschijnlijk nog wel mee."

Meer berichten