Bas Bloemberg (37) is een geboren en getogen Westervoorter die altijd 'in de auto's' heeft gezeten. Op vakantie in Gran Canaria kreeg hij vorige week donderdagavond het goede nieuws te horen: Westervoortse ondernemer van het  jaar 2017.
Bas Bloemberg (37) is een geboren en getogen Westervoorter die altijd 'in de auto's' heeft gezeten. Op vakantie in Gran Canaria kreeg hij vorige week donderdagavond het goede nieuws te horen: Westervoortse ondernemer van het jaar 2017.

Beloning voor 'actief ondernemen'

Op vakantie in Gran Canaria kreeg Bas Bloemberg van Autoservice Bas Bloemberg vorige week het goede nieuws te horen: hij was winnaar geworden van de verkiezing 'Ondernemer van het Jaar 2017' van Ondernemend Westervoort. Via een live-verbinding kon hij direct reageren: "Hier ben ik superblij mee natuurlijk."

Het nieuwjaarsgala van Ondernemend Westervoort stond volledig in het teken van de ondernemersverkiezing. Drie door collega-ondernemers genomineerde bedrijven maakten kans op de titel 'Ondernemer van het Jaar 2017': Huis ter West, hart for her en Autoservice Bas Bloemberg. Deze bedrijven werden bezocht door een jury, bestaande uit Dirk van der Mark, Johan Paape en Hendrik Versteegh van Bodywear Superstore, de winnaar van vorig jaar.

De jury prees Bas Bloemberg als 'een ondernemer in hart en nieren', die zijn bedrijf in zes jaar tijd heeft uitgebouwd van een werkplaats tot een full service-automobielbedrijf inclusief een mooie showroom. De investeringen die hij heeft gedaan getuigen van 'durven ondernemen', volgens de jury. Ook de kwaliteit en service van het bedrijf werden geroemd, evenals de betrokkenheid bij de Westervoortse samenleving en de inzet van social media. Bij Autoservice Bas Bloemberg werken inmiddels zes mensen.

Vanwege zijn afwezigheid nam personeel van Bas Bloemberg de door Mendy Tiemissen ontworpen trofee in ontvangst. Hij werd overhandigd door Arjan Koenen en Cris van Arkelen van Rabobank Arnhem en Omstreken, de sponsor van de verkiezing. Via een live-verbinding reageerde Bas Bloemberg rechtstreeks, maar hij ontkent dat hij vooraf was geïnformeerd dát hij zou winnen. "Nee, dat wist ik niet. De afspraak voor het maken van een verbinding was gemaakt voor het geval ik zou winnen. Daar wilde ik natuurlijk graag aan meewerken. Mijn vakantie kon ik niet meer afzeggen. Die had ik al geboekt voor duidelijk werd dat ik was genomineerd."

Bas Bloemberg (37) is een geboren en getogen Westervoorter die altijd 'in de auto's' heeft gezeten. Zes jaar geleden begon hij voor zichzelf en met de uitbreiding van zijn werkplaats met een showroom (gevestigd aan Het Hazeland), zette hij een jaar geleden een belangrijke stap. "Sindsdien verkopen we ook occasions en als klanten een gloednieuwe auto willen regelen we dat ook. Ik zie deze uitverkiezing als een beloning voor goed werk leveren en actief ondernemen."

Bas Bloemberg verwacht dat de uitverkiezing hem geen windeieren legt. "Ik krijg veel leuke reacties en hier kom ik positief mee in het nieuws. Dat kan nooit in het nadeel werken van mijn bedrijf."

Meer berichten