Karin Everaarts (l) en Marga Weiss
Karin Everaarts (l) en Marga Weiss

'Voor ieder kind een cadeautje'

De Westervoortse kind- en jongerencoaches Marga Weiss en Karen Everaarts slaan de handen ineen. Samen gaan ze Rots&Water-weerbaarheidstrainingen geven aan basisschoolkinderen in de Liemers vanaf 6 jaar. Vrijdag 19 januari is er een informatieavond in het Life-Force Yogacentrum in Westervoort.

De Rots&Water-trainingen zijn nog niet breed bekend, maar er is wel sprake van een opmars. Zo scoort de training hoog op de ranglijst van 'meest aangevraagde Gezonde School-activiteiten'. Karen Everaarts en Marga Weiss snappen waarom. Beiden volgden de intensieve Rots&Water-docententraining en kwamen daar enthousiast van terug. "Het pakte ons meteen. Dit is dé manier om echt resultaat te boeken met kinderen."

Ze gaven inmiddels een training in Westervoort en aan een groep op een school in Duiven. Het resultaat mocht er zijn en voor Marga Weiss en Karen Everaarts was dat het zetje dat ze nodig hadden om samen een Rots&Water-training in de Liemers in de markt te zetten. De dames twijfelen er niet aan dat ouders en verzorgers die de informatieavond bezoeken over de streep worden getrokken. "Deze training is voor ieder kind een cadeautje."

Rots&Water staat te boek als een psycho-fysieke training voor jongens en meisjes. Doel van het programma is het verbeteren van communicatieve en sociale vaardigheden en het welzijn van het kind in het algemeen. De training draagt bij aan het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen, zoals pesten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Psycho-fysiek betekent dat via een actieve, ook fysieke invalshoek vaardigheden worden aangeleerd. Spel en oefeningen worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie, kringgesprekken en het maken van opdrachten.

Karen Everaarts: "Met de training zet je kinderen echt in hun kracht. Ze voelen zich sterker en leren hoe ze beter hun grenzen kunnen aangeven. Aan het eind van de cursus laten we iedereen een wens of een doel op een plankje schrijven. Dat plankje slaan ze vervolgens met hun blote hand door. Dan zie je zo'n kind groeien."

De veronderstelling dat de beginselen van de cursus onderdeel zijn van het reguliere basisschoolonderwijs, delen Karen Everaarts en Marga Weiss niet. "Het lesprogramma zit zo vol met verplichte vakken, dat voor vragen als 'wie ben ik?' en 'wat kan ik?' nauwelijks tijd is. De training kan dat gat dichten."

Een cursus van 8 lessen van een uur kost 145 euro, inclusief intake, evaluatie en certificaat. Meer info en aanmelden voor informatieavond op 19 januari: info@rotsenwaterdeliemers.nl. Algemene info op: www.rotsenwater.nl.

Meer berichten