Het einde van de Westervoortse nieuwjaarsduik

De nieuwjaarsduik in Westervoort ging niet door. Het water in recreatieplas de Waaij stond hoog en de organisatoren wilden vanuit veiligheidsoverwegingen geen risico nemen.

Daarmee stierf de Westervoortse nieuwjaarsduik een stille dood. Op 1 januari volgend jaar wordt hij, zoals het er nu naar uitziet, niet meer gehouden.

Dat het de laatste keer zou zijn was al enige tijd geleden besloten. De organisatie vond het welletjes.

De nieuwjaarsduik kwam in 2014 voort uit de prijsvraag 'De vonk van Westervoort'. Janiek Kroon, Barbera Nijenhuis en Femmy van den Berg wonnen toen een geldbedrag voor het organiseren van het festijn. Na vijf jaar stoppen ze er nu mee.

Janiek Kroon: "Het is toch een aanslag op je privéleven als je iedere nieuwjaarsdag om half negen aanwezig moet zijn voor de opbouw van het spektakel. We hebben het met plezier gedaan, maar omdat we geen opvolgers hebben kunnen vinden, houdt het op."

Wat blijft zijn mooie herinneringen. Janiek: "Zeker. Met name de eerste twee jaren was de duik een succes met meer dan honderd deelnemers. Het was altijd gezellig met alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors."

Mochten er liefhebbers zijn, dan kunnen ze de organisatie zo oppakken. Het draaiboek is overhandigd aan de Bewonersacademie Westervoort.

Meer berichten