Levensboeken de Liemers heeft  een donatie van 1.500 euro ontvangen uit een fonds van verzekeraar Univé.
Levensboeken de Liemers heeft een donatie van 1.500 euro ontvangen uit een fonds van verzekeraar Univé.

Levensboeken-project heeft schrijversimpuls nodig

Het project Levensboeken is succesvol in de Liemers. Veel ouderen willen hun levensverhaal laten optekenen. Er is inmiddels een wachtlijst met acht namen. Daarom zoekt coördinator Jan van den Berg uit Duiven meer schrijvers.

Momenteel moet hij het doen met zeven scribenten, onder wie hijzelf. Per jaar produceren ze gemiddeld twee boeken. Jan van den Berg: "Het zijn arbeidsintensieve trajecten. Om het hele levensverhaal van iemand tot je te nemen heb je gauw zo'n 15 tot 20 bezoeken nodig van vaak wel een halve dag. Nog afgezien van de uren die je daadwerkelijk aan het schrijven bent. Daarnaast heb je nog het vormgevingstraject en het drukproces."

De populariteit van het Levensboekenproject hangt ongetwijfeld samen met het feit dat de schrijvers hun werk doen 'voor een glimlach'. De kosten voor de opdrachtgevers zijn daardoor beperkt. Jan van den Berg: "De schrijvers zijn allemaal goedwillende vrijwilligers die lol hebben in schrijven en daarin ook tot op zekere hoogte bekwaam zijn."

Levensboeken de Liemers heeft recent een donatie van 1.500 euro ontvangen uit een fonds van verzekeraar Univé. Van dat geld wordt geïnvesteerd in een grafisch programma voor de vormgeving van de boeken. Geïnteresseerde schrijvers kunnen een mail sturen naar Jan van den Berg, net als mensen (60+) die het leuk zouden vinden als hun levensverhaal wordt opgetekend: j.berg.13@hotmail.nl.

Meer berichten