Op woensdag 17 januari kunnen leerlingen van groep 8 en hun ouders kennis komen maken met Symbion.
Op woensdag 17 januari kunnen leerlingen van groep 8 en hun ouders kennis komen maken met Symbion.

Open dag op Liemerse praktijkschool Symbion

De Liemerse school voor praktijkonderwijs Symbion houdt woensdag 17 januari van 16.00 tot 19.30 uur een open dag. Bezoekers kunnen uitgebreid rondkijken of deelnemen aan een rondleiding. Kinderen mogen ook zelf de handen uit de mouwen steken. Symbion is gevestigd aan de Hoge Witteveld 2 in Didam.

Didam - De belangrijkste doelstelling van Symbion is leerlingen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Daarom zijn er veel praktijkvakken en is er veel aandacht voor beroepsvaardigheden. Daarnaast staan vakken als Nederlands, Engels en wiskunde op het rooster.

In de loop van de opleiding worden stages steeds belangrijker. Het motto van Symbion is dan ook 'leren in de echte wereld'. De kansen van de leerlingen op de arbeidsmarkt worden vergroot door het ruime aanbod aan vakopleidingen. Veel leerlingen verlaten de school met een betaalde baan in sectoren als de detailhandel, techniek, zorg en groenvoorziening.

Daarnaast zijn er leerlingen die doorstromen naar een mbo-opleiding. Leerlingen die goed zijn in Engels, Nederlands en/of rekenen kunnen in die vakken examen doen op het Liemers College en zo een vmbo-deelcertificaat halen. Dit is mogelijk doordat iedere leerling op Symbion lesstof krijgt op het eigen niveau. Daarbij wordt veel gebruikgemaakt van ICT. Ouders worden intensief betrokken bij de ontwikkeling van hun kind.

Meer berichten