Themabijeenkomst Longpunt Arnhem-Liemers

Op woensdag 17 januari 2018 organiseert het Longpunt Arnhem-Liemers een themabijeenkomst over “Krachttraining bij COPD”. Jenny Zwiggelaar, fysiotherapeut gespecialiseerd in onder andere fysiotherapie bij longziekten, zal een actieve middag verzorgen. Doel van de middag is om ideeën en tips te krijgen die thuis uitgevoerd kunnen worden om meer kracht te krijgen.

Krachttraining heeft steeds vaker de aandacht in de media zoals: nieuwe beweegrichtlijnen voor chronische zieken; trainen van (kwetsbare) ouderen ter voorkoming van vallen; krachttraining verbetert de loopafstand en uithoudingsvermogen van mensen met COPD.

Krachttraining kan door iedereen uitgevoerd worden en is voor iedereen goed, mits met de juiste kennis en uitvoering.

Een veel gehoord argument is: “Dat is voor de jongelui heel goed, maar ik heb daar de lucht niet meer voor”. Jenny zal laten zien en voelen dat iedereen krachttraining kan doen en dat ook niet veel (moeite) hoeft te kosten.

Het belooft een actieve en energieke middag te worden voor alle longpatiënten en mantelzorgers in alle fases van de longziekten. Er is voldoende ruimte tot het stellen van vragen en om ervaring uit te wisselen met andere longpatiënten en mantelzorgers.

De bijeenkomst van Longpunt “Arnhem Liemers” vindt plaats in Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1, 6932 KA in Westervoort .

De zaal is open vanaf 13.30. Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Bezoekers worden verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Meer berichten