Lucy Menting en Jos Veelen: "We moeten meer bewegen en wandelen is daar het ultieme voorbeeld kan. Mijn vriendin en ik hebben ons voorgenomen in 2018 minimaal 1.000 kilometer te wandelen."
Lucy Menting en Jos Veelen: "We moeten meer bewegen en wandelen is daar het ultieme voorbeeld kan. Mijn vriendin en ik hebben ons voorgenomen in 2018 minimaal 1.000 kilometer te wandelen."

Gezamenlijke nieuwjaarswandeling

Jos Veelen en zijn vriendin Lucy Menting uit Westervoort houden van wandelen. Met hun bedrijfje Bourgondisch Bewegen bieden ze wandelweekeinden aan op de Veluwe en in de Achterhoek. Ze komen nu met een nieuw initiatief: de 'Westervoort Wandelt Nieuwjaarswandeling' op zondag 7 januari.

Op Facebook hebben al meer dan 225 mensen zich aangesloten bij 'Westervoort Wandelt'. Jos Veelen is ervan overtuigd dat de doelgroep een enorme omvang heeft. "We moeten meer bewegen en wandelen is daar het ultieme voorbeeld kan. Bijna iedereen kan het, ook de meeste ouderen die het hardlopen of fietsen er vanwege blessures aan moeten geven. En samen wandelen of met een groep is ook nog heel gezellig. Mijn vriendin en ik hebben ons voorgenomen in 2018 minimaal 1.000 kilometer te wandelen. Dat is natuurlijk wel heel persoonlijk. Iedereen kan zijn eigen doelen stellen."

Jos Veelen en Lucy Menting kwamen op het idee van een nieuwjaarswandeling toen ze hoorden dat de Westervoortse nieuwjaarsduik deze jaarwisseling voor het laatst wordt gehouden. In plaats van een duik de komende jaren een wandeling, is het idee. Jos: "Toen Hans Frieling van Sports Planet van ons idee hoorde, kwam hij direct met het voorstel bij zijn centrum te beginnen en te eindigen. Hans biedt alle deelnemers vooraf een kop koffie of thee aan."

De afstand die gelopen gaat worden is 10 kilometer. Deelname is gratis. Deelnemers worden verzocht zich tussen 09.30 en 10.00 uur te verzamelen bij Sports Planet aan de Emmerik 5. Om 10.00 uur begint de wandeling en rond 12.00 uur is iedereen weer terug. Ook mensen die niet in Westervoort wonen, kunnen meedoen. Opgeven kan via het evenement 'Nieuwjaarswandeling' op de Facebookpagina 'Westervoort Wandelt' of e-mail: info@bourgondischbewegen.nl. Jos: "Het zou leuk zijn als we met 40 of 50 mensen zijn. Maar zijn het er de helft dan is het ook goed. De wandeling gaat altijd door."

Na 7 januari richten Jos Veelen en Lucy Menting zich weer op de weekeinden die ze onder de naam Bourgondisch Bewegen organiseren. Voor 2018 staan er zes op het programma. Compleet verzorgde weekenden, inclusief een overnachting in een goed hotel. Jos: "We zijn er in 2016 mee begonnen omdat het ons als ervaren wandelaars opviel dat het aanbod van geheel verzorgde meerdaagse wandeltochten beperkt was. Op de eerste wandeling schreven gelijk 21 mensen in. Behalve van wandelen houden we ook van het Bourgondische leven. Vandaar de combinatie. Lekker eten, een glas wijn of een biertje na afloop, dat hoort er wat ons betreft bij. Onder het motto: 'gezond genieten van het goede leven!" Meer info op bourgondischbewegen.nl.

Meer berichten