Het enthousiaste team van de Westervoortse wandelwieven eindigde op de 17e stek
Het enthousiaste team van de Westervoortse wandelwieven eindigde op de 17e stek

Wiekent Westervoort Quiz kent bloedstollende ontknoping

Algemeen

WESTERVOORT- De vierde Wiekent Westervoort Quiz in zalencentrum Wieleman kende een bloedstollende ontknoping.

Na het optellen van de punten stonden ‘Jong en onbezonnen’ en de Ponderosa Boys ex-aequo bovenaan met 48 punten. Een benaderingsvraag moest de beslissing brengen: in welk jaar is Jan Smink gestopt met voetballen? Dat bleek heel lang geleden: in 1980. Een antwoord waar ‘Jong en onbezonnen’ het dichtst bij was. Zij kregen een wisselbeker en een taart voor de moeite. Voor de Ponderosa Boys restte het zilver. Besluite(r)loos pakte het brons met 46 punten.

Maar liefst 29 teams van zes personen streden in zes rondes om de hoogste eer: Terug in de tied, een sponsorronde, een logoronde, een muziekronde en twee keer Plattegrond & Zo. De teams zorgden voor enthousiasme en onderlinge competitie bij de beantwoording van de quizvragen en zeker ook bij de muzikale momenten van Monro en Westfort Brass.
De fraaie opbrengst van € 1.500 ten bate van het zo belangrijke goede doel Stichting Zes Minuten Zone Westervoort maakte de avond compleet. Dit bedrag werd mede mogelijk gemaakt door Westervoortse sponsoren, Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort (€ 250,-) en het inschrijfgeld van de teams. “Het smaakte naar meer, dus op naar het eerste lustrum”, aldus de organisatie van de quiz, een samenwerking van de Historische Kring Westervoort, OBK, Sportclub Westervoort en Zalencentrum Wieleman.

De jury had het er maar druk mee