Kledingcafé in Westervoort

Algemeen
WESTERVOORT  - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert een Kledingcafé in Westervoort op 7 november. Tijdens deze avond denken inwoners met het ministerie mee hoe we bewuster kunnen omgaan met textiel. 
We staan er niet elke dag bij stil, maar onze consumptie van kleding heeft een enorme impact op onze aarde. Na de olie- en gasindustrie is de textielindustrie, door het hoge gebruik van land, water, energie en chemicaliën, de meest vervuilende industrie van de wereld. Daarnaast is het goed voor ongeveer 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Hoogste tijd om daar iets aan te doen. Maar wat?
Om deze vraag te beantwoorden organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dit jaar twee Kledingcafés. Tijdens deze cafés denken inwoners met IenW mee hoe we bewuster kunnen omgaan met textiel. Het gaat over gehele keten: kopen, gebruik en afdank. De opbrengsten zullen worden meegenomen in de nieuwe plannen voor een duurzame kledingindustrie. Dit zal worden gebruikt bij de opstelling van een nieuw beleidsprogramma circulair textiel.De bijeenkomst vindt plaats in café-opstelling met kleine gesprekstafels. Er zijn drie rondes waar telkens een andere vraag centraal staat. De deelnemers wisselen na iedere ronde van tafel. Er worden ongeveer 65 deelnemers verwacht.  Datum: dinsdag 7 november. Locatie: Zaal Wieleman, Dorpstraat 11, Westervoort, Tijd: 19:00 – 21:30 (inloop 18:30).