V.l.n.r. Martin Wieleman, Tim Koenen, Susan Worm en Martijn Schouten
V.l.n.r. Martin Wieleman, Tim Koenen, Susan Worm en Martijn Schouten

Inschrijven voor het koning(in)schieten op 22 en 28 september

Algemeen

WESTERVOORT - De zomervakantie ligt achter ons en oktober is alweer in zicht. Fietsend over de dijk aan de IJssel dan denk ik aan Westervoort, dan denk ik aan de dagen die weer korter worden en aan de gezellige knusse herfstavonden. Dan denk ik aan de Dorpstraat en onze mooie kermis, daar waar vele herinneringen liggen. De draaimolen, de schiettent, de kamelenrace en de botsauto’s passeren dan weer de revue, maar bovenal alle mooie mensen, de saamhorigheid en de gezelligheid. Wat ben ik dan trots op ons mooie dorp. 

Door Martijn Schouten

De Westervoortse Kermis is dit jaar van zaterdag 7 tot en met dinsdag 10 oktober. Voor jong en oud is dan weer het jonkheer/jonkvrouw schieten en het kermis koning(in)schieten, allebei op zaterdag. Wie gaan er meedoen? Dit is een vraag waar vele kermisvierende Westervoorters aan zullen denken. Daar gaan we dan ook gauw achterkomen op de inschrijfaanvonden van het koning(in)schieten 2023. Westervoorters vanaf 18 jaar kunnen zich opgeven voor het traditionele kermis-koning(in)schieten op de volgende inschrijfavonden: vrijdagavond 22 september én donderdag 28 september vanaf 21.00 uur in Zalencentrum Wieleman aan de Dorpstraat. Er is maximaal plek voor 60 schutters, uiteraard mannen en vrouwen.

Martin Wieleman, Tim Koenen, Susan Worm en Martijn Schouten vormen samen het Kermiscomité dat het koningschieten organiseert in samenwerking met schietvereniging Jemmy Tell uit Loo.

De kosten voor deelname bedragen €15,- (dit is inclusief entree voor het feest op de zaterdagavond en het kermis T-shirt met de nieuwe leus). Als je al in het bezit bent van een passe-partout kaart voor alle dagen, dan krijg je €7,50 korting voor deelname aan het schieten. Losse kermis T-shirts met leus zijn dit jaar €10,- (alleen te koop bij Zalencentrum Wieleman). De entreekaarten voor de zaterdagavond zijn alleen online te koop voor €13,- (www.wieleman.nl). Het is ook mogelijk om je via de website www.westervoortsekermis.nl aan te melden. Je ontvangt dan per email een bevestiging van uw inschrijving. Wel verzoeken wij je om op een van de inschrijfavonden langs te komen om de betaling af te ronden en om het beroemde kermisshirt in ontvangst te nemen.

Wij kijken ernaar uit om deze avond weer met jullie tot een groot succes te maken en wie weet ben jij de opvolger van Nick van der Wal en loop jij dit jaar rond als de nieuwe Westervoortse Kermiskoning(in). Liberté brengt op zondagmorgen een serenade voor de nieuwe kermiskoning(in) en de kermisjonkheer/vrouw. Voor het jonkheer/jonkvrouw schieten dat plaatsvindt op zaterdag 7 oktober om 15.00 uur kunnen kinderen van 10 tot en met 16 jaar zich aanmelden bij de schiettent op de kermis om mee te doen (deelname is gratis). De kermisjonkheer/jonkvrouw ontvangt een mooie beker en de nummer 1, 2 en 3 winnen vrijkaartjes voor de grote kermisattracties.