JO O10-2, een mengeling van SC Westervoort en AVW'66
JO O10-2, een mengeling van SC Westervoort en AVW'66

Jeugdleden van AVW’66 en SC Westervoort geven het goede voorbeeld

Algemeen

WESTERVOORT - Mochten sentimenten een fusie tussen AVW’66 en SC Westervoort nog in de weg staan, dan zijn deze als sneeuw voor de zon verdwenen na een bezoekje aan een duel van het samengestelde team SC Westervoort/AVW’66 JO O10-2. De zeven jongens en het ene meisje laten zien dat het niet uitmaakt of je in een rood of blauw shirt voetbalt.

Door Susan Wiendels

De nederlaag tegen SML is er eentje in de dubbele cijfers. Maar dat doet niets af aan het voetbalplezier van Hasmat, Bente, Brandon, Dylano, Shahed, Siem, Geranimo en Mick. Als Brandon een magnifiek doelpunt scoort, gaat het dak eraf. De jongens uit Arnhem zijn gemiddeld een kop groter en voetballen al jaren samen, de Westervoortse boys en girl vormen pas sinds februari één team. Drie komen er van AVW’66 en vijf van Sc Westervoort. Ook de leiders komen van de twee clubs. Jan van Wolven is een AVW’66-man; Dennis van den Boom een SC Westervoort-man. Elke maandag en woensdag trainen ze op de velden van SC Westervoort. 

Manusje van alles Menno Goedhart ondersteunt de mannen met de trainingen. Al jarenlang is hij vurig pleitbezorger van een fusie tussen de twee clubs. Samen met zijn clubgenoten Paul Jakobs, Derya Ergul, Brenda Elfring, Gilles Visser, Niels Lippinkhof en de Sc Westervoorters Marc de Lange, Roy Wilting, Ronald Schoonbeek, Nancy Stevens, Rick Smink, Niels den Boer en Edwin Peters vormt hij een kernteam dat aan de hand van zes thema’s invulling geeft aan plannen voor een gezamenlijke toekomst. Deze moet gestalte gaan krijgen op een nieuw sportpark vanwege de woningbouw in Westervoort-Noord. Menno Goedhart: “Het zou van de zotte zijn als je straks op het nieuwe sportpark door één deur twee verschillende kleuren naar binnen ziet komen.” Oud zeer, soms proeft hij het nog. “Kinderen zitten bij elkaar op school en wonen bij elkaar in de straat. Die willen gewoon met elkaar voetballen, het maakt ze niets uit of ze een rood of blauw shirt hebben. Dat moet iedereen gaan zien.”

Naast JO O10-2 is ook JO O10-1 sinds februari een mengeling van voetballertjes van beide clubs. En komende voetbalseizoen worden meer leeftijdsgroepen gemengd: naast O10, ook O8, O9, O11, O12 en O13. De praktische invulling, wie waar gaat spelen, is een aardige puzzel. Goedhart: “Het is om organisatorische redenen en voor de duidelijkheid beter om een team een lange aaneengesloten periode bij één vereniging te laten spelen. Bijvoorbeeld het ene half jaar hier en het andere half jaar daar.” Ook de samenstelling van de O12 en O13-teams zal discussie opleveren weet Goedhart. “Dat is de leeftijd dat er voor het eerst geselecteerd gaat worden. De getalenteerde voetballers bij elkaar, waardoor het kan voorkomen dat kinderen niet meer bij hun vriendje of vriendinnetje in het elftal komen.” De komende weken gaat dat allemaal zijn beslag krijgen. Hij hoopt dat realisme uiteindelijke overwint. “Het is niet meer onze toekomst, maar die van deze kinderen.”

Afbeelding