Wethouder Hans Sluiter spreekt de bezoekers toe
Wethouder Hans Sluiter spreekt de bezoekers toe

Westervoort ontvangt bestuurders Vereniging Nederlandse Riviergemeenten

Algemeen

WESTERVOORT - Op vrijdag 26 mei waren de leden van de Vereniging Nederlandse Riviergemeenten te gast in onze regio. De bestuurders, die allen verantwoordelijkheid dragen voor een gemeente aan of nabij een rivier, bezoeken het RivierKlimaatPark als onderdeel van de jaarlijkse ledenvergadering. Op de fiets werd het gebied verkend, waardoor de bestuurders de kans kregen om van de prachtige omgeving te genieten en onderling kennis uit te wisselen.

Wethouder Hans Sluiter verwelkomde de bestuurders in Westervoort op de IJsseldijk. Sluiter: “In het RivierKlimaatPark werken de aan het gebied grenzende gemeenten, provincie, waterschap, Rijkswaterstaat, het rijk en natuurmonumenten samen. Het RivierKlimaatPark gaat over het uiterwaardengebied vanaf de kop van de IJssel tot Rhederlaag en combineert verschillende functies: waterveiligheid (overstroming/droogte), natuur- en waterkwaliteit (nevengeul, meer water en biodiversiteit) en parkfunctie (fietsen en wandelen in het gebied). Daarnaast is er ruimte voor duurzame landbouw, recreatie en bedrijvigheid. Door de koppeling van het RivierKlimaatPark aan de ontwikkeling van woningbouw in Westervoort-Noord en de revitalisatie van de Mosterhof, ontstaat de unieke mogelijkheid om samen Westervoort nog leefbaarder en mooier te maken.”

Over de Vereniging Nederlandse Riviergemeenten

De vereniging Nederlandse Riviergemeenten bundelt een kleine 70 gemeenten met ruim 3 miljoen inwoners. Op en rond de rivier vragen vele functies om een toereikende plek. Natuur, scheepvaart, recreatie, grondstofwinning en de rivier zelf hebben een plek nodig en hebben hun eigen eisen en wensen. De VNR streeft ernaar deze functies in goede harmonie met elkaar vorm te geven en een aantrekkelijk rivierengebied te creëren. De VNR fungeert als een platform en ontmoetingsplaats voor bestuurders van riviergemeenten. Hierdoor wordt gemeentelijke samenwerking en kennisuitwisseling bevorderd.

Afbeelding
Afbeelding