Bonno en Marijke
Bonno en Marijke

Boersemaatjes stappen opnieuw in koets voor huwelijksfeest

Algemeen

WESTERVOORT - Oude tijden herleefden voor Bonno (73) en Marijke (71) Boersema op 4 mei van dit jaar. In 1973 stapten ze in het huwelijksbootje of liever gezegd in een koets om hun huwelijk te bezegelen. Vijftig jaar later vierden ze hun gouden bruiloftsfeest en werden opnieuw paard en wagen van stal gehaald.

Door Susan Wiendels

“Het was een verrassing voor Marijke”, vertelt regelneef Bonno. “Het was destijds zo’n prachtig gezicht, dat ik dacht ‘ik doe het nog een keer.’” In 1973 woonde hij op Heyenoord, Marijke op Presikhaaf in Arnhem. “We trokken toen met zeven koetsen door Arnhem, van Heyenoord, naar Presikhaaf, gemeentehuis en weer terug”, staat hem nog helder op het netvlies.” Nu strikte Bonno maar één koets met twee paarden en een koetsier, maar dat maakte de verrassing er niet minder om. Een saillant detail: de koetsier van nu was er destijds ook bij en tikt inmiddels de negentig lentes aan.

Om half drie klopte hij aan op de Klapstraat, waar de Boersemaatjes al weer 38 jaar met veel plezier wonen. Vlak na hun trouwen verhuisden ze al naar Westervoort, waar ze eerst tien jaar in de wijk Broeklanden bivakkeerden. De rit naar feestlocatie Grand-café Rutgers in Lathum duurde een uurtje. “Prachtig langs de dijk, we hebben genoten.” Tijd genoeg ook om herinneringen op te halen. Want die zijn er genoeg. Vijftig jaar na de huwelijkse belofte zijn Bonno en Marijke de trotse ouders van zoon Cedric en dochter Mirella en grootouders van Cilia, Lusanne en Noella. 

Wel zit het arbeidzame leven er inmiddels op. Bonno was Server Changemanager bij Atos; Marijke werkte als projectleider in ziekenhuis Velp. Maar stilzitten is er bepaald niet bij voor het duo. Sinds 8 jaar zijn ze gastheer en -vrouw op campings voor Rent-a-Tent. Eerst in Frankrijk, dit jaar verblijven ze voor het eerst drie maanden in Italië. Daarnaast zijn ze allebei actief voor de voedselbank Arnhem. Bonno: “Sinds drie jaar zorg ik er mede voor dat er voor voor 1.500 gezinnen voedsel binnenkomt.” Marijke maakt zich verdienstelijk op het uitgiftepunt in Presikhaaf.