Afsluiting fietspad Lathumsedijk onder IJsselbruggen

Algemeen

WESTERVOORT - Bouwcombinatie Savera IJsselbruggen brengt in opdracht van Rijkswaterstaat steigers aan boven het fietspad, dat bij Westervoort onder de A12 IJsselbruggen loopt. Om steigers veilig te kunnen opbouwen, is het fietspad over de Lathumsedijk/fietsknooppunt 90 afgesloten van maandag 20 februari 06.30 uur tot woensdag 8 maart 06.30 uur. Fietsers in beide richtingen worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Driegaardensestraat en Rivierweg. 

De renovatie van de stalen A12 IJsselbruggen bestaat voornamelijk uit laswerkzaamheden aan de onderkant van de bruggen. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, zijn de afgelopen maanden steigers aangebracht onder de bruggen. De steigers die we de komende weken boven het fietspad bouwen, komen gedeeltelijk op het fietspad te staan. We maken een onderdoorgang, zodat fietsers veilig onder de steigers kunnen blijven rijden. De steigers blijven staan tot de afronding van de werkzaamheden boven het fietspad. 

De stalen A12 IJsselbruggen ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. Eind 2022 zijn we gestart met de middelste stalen brug. De renovatie van de IJsselbruggen gebeurt op een vernieuwende manier. Samen met Savera IJsselbruggen maken we het ontwerp èn voeren het werk uit. Hierdoor verloopt de renovatie voorspelbaarder.
Meer informatie over (verkeers-)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen vindt u op www.rws.nl/A12IJsselbruggen.