Afbeelding

SC Westervoort ruikt titelkansen na winst op VVO

Algemeen

WESTERVOORT - Het trainingskamp in Spanje heeft SC Westervoort geen windeieren gelegd. De nieuwkomer in de derde klasse B versloeg koploper VVO op Velpse grond met 2-4 en staat nog maar één punt achter.

De mannen van Wim Bleijenberg startten ongelukkig aan het duel Centrumverdediger Gerard Smink kreeg na ruim tien minuten de bal ongelukkig tegen zijn hand in de eigen zestienmeter. Normaliter goed voor rood en een elfmeter tegen, maar omdat de bal daarna over de doellijn caramboleerde bleef het alleen bij een tegendoelpunt. Met elf man ging SC Westervoort verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Dat lukte en zelfs meer, want halverwege stond er 1-2 op het scorebord. Mounir Amezrine schoot met zijn verfijnde traptechniek een vrije trap rechtstreeks in de kruising en even later was het Martijn Klein-Holte die raak schoot. Daarmee was de koek nog niet op voor de blauw-witten en zeker niet voor Amezrine. De spits bereidde de 1-3 van Brian Baaijens voor en overtrof zijn schitterende openingsdoelpunt met een doeltreffende lob van ruim dertig meter, 1-4. Westervoort kwam daarna niet meer in de problemen. De 2-4 van VVO’er Ramon van Steenbergen vlak voor tijd was puur voor de statistieken. In dezelfde klasse blijft ook DVV het goed doen. Trainer Ron Olyslager zag dat zijn team het in de eerste helft moeilijk had in het uitduel tegen Concordia Wehl. De thuisclub verprutste veel kansen en kreeg daarvoor in de tweede helft de rekening gepresenteerd. Bryan Stark, Niels Mattijssen en Stein Janssen brachten de 0-3 eindstand op het scorebord.
In de zaterdag derde klasse E blijft AVW’66 bovenin meedraaien. Trainer Jan Oosterhuis sprak vorige week in deze krant zijn ambities uit: “Bovenin meedraaien”. Na de 3-1 overwinning tegen DVOV ligt hij op koers. Koploper Zutphen lijkt een maatje te groot en staat een straatlengte voor. Maar nummer twee, SV Twello, heeft slechts één punt meer dan AVW’66. Mike Teeuw was de gevierde man in Westervoort. Hij scoorde twee keer. Erik Schulte zorgde voor de bevrijdende 3-1.

.
Komend weekend spelen SC Westervoort en DVV en Loo een thuiswedstrijd. SC Westervoort neemt het om 14.00 uur op tegen HC’03; DVV bindt de strijd aan met VDZ om 14.00 uur.