Oosterhuis: "We moeten doorgaan zoals we geëindigd zijn"
Oosterhuis: "We moeten doorgaan zoals we geëindigd zijn"

‘Inpassing jeugd is erg goed uitgepakt’

Algemeen

WESTERVOORT – De winterstop zit er bijna op. Zaterdag 21 januari start AVW’66 de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen DVOV. Hoog tijd om samen met trainer Jan Oosterhuis terug te kijken op een bewogen half jaar en vooruit te blikken op de komende maanden.

Door Thijmen Smidts

Afgelopen jaar degradeerde AVW’66 vanuit de tweede klasse naar de derde klasse. Hierdoor heeft de club er onder andere voor gekozen om veel jeugd in te passen. De verwachtingen lagen, doordat er een gedeeltelijk nieuw elftal staat, dan ook niet super hoog. ‘’We hebben vier A-junioren en een jongen uit het tweede elftal doorgeschoven om wat nieuw elan te kweken. En dit is gelukkig erg goed uitgepakt’’, aldus Oosterhuis.

Eerste seizoenshelft 

‘’Aan het begin was het even wennen aan elkaar”, vervolgt hij. “De mentale weerbaarheid van de jongens was broos. Het is lastig om na een seizoen met veel verliespartijen en degradatie de teleurstelling van je af te zetten en er op een niveau lager gelijk weer te staan en gas te geven. Dat moet weer even groeien in een team. Je hebt wat resultaten nodig om het plezier terug te vinden.” AVW’66 kende daarom een moeizame start in de derde klasse. ‘’In het begin merkte ik ook heel sterk dat, zodra we achter kwamen, de koppies gingen hangen. Dan moeten ze ook nog wennen aan een nieuwe trainer en speelstijl. Hierdoor kostte het wat tijd om naar elkaar toe te groeien.” 

Na een aantal weken vonden trainer en spelers de weg omhoog met als resultaat een mooie derde plek in de tussenstand met 18 punten uit tien wedstrijden. Dit komt mede doordat de jonge talenten zich sterk hebben weten te ontwikkelen vertelt Oosterhuis. ‘’Drie van de vier jongens in de basis. In de A had je een aantal tellen de tijd om keuzes te maken en hier niet. Het was wennen aan het begin, maar dit hebben ze echt heel goed opgepakt.”

Voorspelling  

Nu AVW’66 wil de opwaartse spiraal de komende maand doortrekken. ‘’We moeten gewoon doorgaan zoals we geëindigd zijn. De kans op het kampioenschap is klein, aangezien Zutphen gewoon een heel sterk team heeft. Maar dan heb je nog een groepje van ongeveer vier ploegen die aanspraak maakt op de tweede plek. Aan ons de taak om van deze vier ploegen de beste te worden.” De tweede plek zorgt voor een nacompetitieplek voor promotie naar de tweede klasse.

Transfer

Zelf houdt Oosterhuis het na een jaar voor gezien bij AVW’66. Hij verruilt het roodzwart van AVW na dit seizoen voor het blauwwit van OSC in Oosterhout. ‘’De insteek was om na dit jaar verder te gaan bij AVW. Alleen toen meldde OSC zich, niet geheel onverwacht, want er waren al eerder contacten geweest voor een andere rol, als technische man. Ze zijn uiteindelijk met een verhaal gekomen dat aansprak. Hierdoor ben ik toch gaan twijfelen en heb ik uiteindelijk de keuze voor OSC gemaakt. Dit was erg zuur voor AVW en ik had dan ook moeite om dit aan hen te vertellen. Maar soms komt er iets op je pad waarvan je denkt ‘dat zou ik nog wel graag willen’. Achteraf moet natuurlijk blijken of dit de juiste keuze is.”