JP de Kam doet als superman de hoogteval voor (Foto: Patrick Laan Fotografie)
JP de Kam doet als superman de hoogteval voor (Foto: Patrick Laan Fotografie) Foto: Patrick Laan Fotografie

Grote animo voor kindervakantieweek in Westervoort

Algemeen

WESTERVOORT – Er is grote animo voor de kindervakantieweek in Westervoort. Een opgetogen Suzanne Hartemink, jeugdwerker bij jongerencentrum Creon: “Op de poppenkastshow na zitten alle activiteiten vol.”

De activiteiten voor de Westervoortse basisschoolleerlingen vinden dit jaar plaats op verschillende plekken in Westervoort. Een bewuste keuze volgens Suzanne Hartemink. “We willen meer plekken in Westervoort highlighten.” De kindervakantieweek start op dinsdag 30 augustus. Op deze dag staat sporten centraal. Van 10.00 tot 12.00 uur is het de beurt aan de groepen één tot en met vier. Drie Westervoortse verenigingen geven een clinic in De Nieuwhof. Van 13.00 tot 15.00 uur doen ze dat opnieuw, maar dan voor de groepen vijf tot en met acht. Woensdag 31 augustus is gebombardeerd tot speldag. Het beweegteam Westervoort heeft verschillende leuke spelen op het menu staan zoals lasergamen, waterspelletjes en kussengevechten. ’s Morgens is het de beurt aan de jongsten; ’s middags zijn groep vijf tot en met acht aan de beurt. Deze activiteiten vinden plaats bij de voetbalvelden of bij jongerencenturm Creon. Donderdag 1 september is het ‘stuntdag’ in De Nieuwhof. JP de Kam laat zien hoe het leven van een stuntman in elkaar zit. “En daarna gaan we lekker knallen met z’n allen”, vertelt hij. De hoogteval, de ladderval, de katapult, filmvechten en uiteindelijk springen door een brandende hoepel. Het komt allemaal aan bod in zijn stuntworkshop. Ook hier zijn de jongsten als eerste aan de beurt. Groep vijf tot en met acht mogen van 13.00 tot 15.00 uur aan de bak. 

Sjors Sportief

Meisjes en jongens van groep één tot en met vier die de poppenkastvoorstelling willen bezoeken op vrijdagmorgen 2 september van 10.00 tot 11.00 uur kunnen zich inschrijven via de site van Sjors Sportief. De middag staat in het teken van het welbekende TV-format Expeditie Robinson. Tijdens deze Expeditie gaan kinderen uit groep vijf tot en met acht kennis maken met verschillende uithoudingsproeven en eilandraden die ook worden gespeeld bij Expeditie Robinson. Overleven de kinderen alle spellen en worden zij een echte Robinson? Ook zal er voor deze activiteit een lunch worden georganiseerd. “Ook deze activiteit zit al vol, er is zelfs een wachtlijst”, vertelt Suzanne Hartemink. Samen met haar collega Ruben Swinkels, Tom en Stefan van het Beweegteam Westervoort, stagiaires en vrijwilligers van Creon begeleidt ze de activiteiten. “We hebben er zin in. Al die blije gezichten, daar doe je het voor.”