"De lachende gezichten zijn me veel meer waard dan geld.”
"De lachende gezichten zijn me veel meer waard dan geld.”

Beatz United 2.0 geeft podium aan bezoekers met een beperking

Algemeen

WESTERVOORT – Als het aan Peter Hoefnagels ‘DJ Dr. Beat’ ligt, krijgt Beatz United 2.0 een vaste stek op de kalender bij Wieleman in Westervoort. De eerste editie van 17 juni krijgt een vervolg op 23 september. “We willen naar vier keer per jaar.”

Door Susan Wiendels

De doelgroep van het muzikale evenement is een bijzondere: mensen met een beperking. “Maar iedereen is welkom”, stelt Peter Hoefnagels, “want muziek verbindt zoals de naam Beatz United ook aangeeft.” Als begeleider in de gehandicaptenzorg kent hij zijn pappenheimers. Zo’n zeven jaar geleden startte hij samen met Henri Lamers zijn drive-inn show. Zijn eerste draaiavond bij de stichting Philadelphia in Arnhem-Zuid bleek een opmaat naar meer. Elke twee maanden verzorgde hij een avondvullend programma en kwamen er steeds meer mensen. “Zoiets gaat snel rond. Deze doelgroep kan niet zomaar even het uitgaansleven in. Tijdens zo’n avond worden ze niet gek aangekeken en kunnen lekker uit hun plaat gaan.” Met Brian Vliem betrok hij een derde persoon bij de show: de zanger van Hollandse hits bleek een regelrechte voltreffer.
Totdat corona genadeloos toesloeg en Hoefnagels op zoek moest naar een nieuwe locatie. “Want de behoefte is en blijft er.” Binnen een kwartier had hij het geregeld met Martijn Wieleman. Hoefnagels: “’Een mooie locatie, die goed bereikbaar is voor mensen uit Arnhem en de Liemers.” De entree bedraagt vier euro. Zelf verdient hij er geen rooie cent aan. “Het kost mij vier uurtjes in het kwartaal. Als je ziet wat dat voor een plezier oplevert, grandioos. De lachende gezichten zijn me veel meer waard dan geld.”
Voor de tweede editie pakken Henri en Peter uit met extra artiesten. Westervoort Gio van Veen speelt op 23 september een thuiswedstrijd. De 22-jarige talentvolle zanger verzorgde vorige week de aftrap van het balkoncert in zijn woonplaats. Daar bleek opnieuw dat zijn stemgeluid uitstekend geschikt is voor het levenslied. Zangeres Antoinette geeft de avond een vrouwelijke touch; party-animal ‘Feest Peter’ kruipt in de huid van Sugar Lee Hooper. “Geen enkele avond is hetzelfde,” verklapt Peter Hoefnagels alvast.
De feestavond begint op 23 september om 19.30 uur en duurt tot 23.30 uur.