"Blij dat inwoners en ondernemers in Westervoort binnenkort supersnel en betrouwbaar internet tot hun beschikking hebben"
"Blij dat inwoners en ondernemers in Westervoort binnenkort supersnel en betrouwbaar internet tot hun beschikking hebben"

Start aanleg glasvezelnetwerk in Westervoort

Algemeen

WESTERVOORT - Goed nieuws voor de inwoners van Westervoort. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Westervoort is van start. Er zijn ruimschoots voldoende aanmeldingen binnengekomen om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Hiermee krijgt heel Westervoort het internetnetwerk dat klaar is voor de toekomst. 

Piet Grootenboer, directeur DELTA Netwerk: “Ik ben blij dat inwoners en ondernemers in Westervoort binnenkort supersnel en betrouwbaar internet tot hun beschikking hebben. De afgelopen jaren hebben we door het vele thuiswerken vanwege de coronapandemie ervaren hoe belangrijk dat is, zowel zakelijk als privé. Heel Westervoort willen we dus gaan aansluiten. Ook als u nog geen abonnement heeft afgesloten. Hiermee krijgt heel Westervoort een upgrade in haar internetinfrastructuur en is hiermee op de toekomst voorbereid. Bovendien is de overlast van graafwerkzaamheden beperkt omdat de straat maar één keer open hoeft. Sowieso is die beperkt want er wordt telkens een smalle strook van enkele tientallen meters opengelegd en dezelfde middag alweer gedicht.” Grootenboer vervolgt: “Een glasvezelaansluiting betekent dat we een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis leggen en in huis een bijbehorend kastje (FTU) plaatsen. Let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Om daadwerkelijk supersnel en stabiel internet via glasvezel te kunnen gebruiken, heb je een abonnement nodig van een deelnemende telecomaanbieder. Kijk op Deltanetwerk.nl voor de voordelen van glasvezel en het beste abonnement voor u.” 

Flinke klus

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer SPIE Nederland het glasvezelnetwerk van de toekomst aan. “De aanleg van het glasvezelnetwerk in Westervoort is een flinke klus waar verschillende partijen bij betrokken zijn, denk aan gemeenten, waterschappen en grondeigenaren. Voordat we kunnen beginnen vindt er uitgebreid onderzoek plaats. De instemmingen bij de gemeente worden aangevraagd en alle grondonderzoeken inzake milieu worden getoetst.”, zegt Pieter de Kam, Business Unit manager FttH SPIE Nederland “Er zal circa 87 kilometer gegraven worden door de gemeente en hiermee bijna 7.000 woningen worden bezocht”.  Met de aannemer SPIE Nederland zorgt DELTA Netwerk ervoor dat bewoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen ondervinden. 

Meer informatie

Samen met DELTA Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Zodra zij gaan schouwen of graven ontvangen de klanten een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op deltanetwerk.nl kunnen zij de status en binnenkort ook de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Inwoners die nog geen glasvezel hebben, kunnen zich hier ook nog steeds voor aanmelden.

Afbeelding