Deelnemen aan de mudrun kan al vanaf 4 jaar. (Foto: PR)
Deelnemen aan de mudrun kan al vanaf 4 jaar. (Foto: PR)

Weer volop beweging in Westervoort

Algemeen

WESTERVOORT – ‘Westervoort in Beweging’ leeft als vanouds. Op 2,3 en 4 september barst het dorp weer van de activiteiten. De Stichting Promotie Westervoort heeft succesnummers als de truckersrun, beachvolleybal, Westervoort Live en de Mudrun opnieuw een plekje op het programma gegeven. “We hebben er zin in”, meldt voorzitter Hans Hovens.

Samen met Johan Schriever, René Wigman, Angelique Dikkers, Diana van Kesteren, Hans Naarding en Eddy Huuskes vormt Hovens het bestuur van de Stichting Promotie Westervoort. Met Rene Wigman behoort hij tot de ‘oude garde’, de rest schoof aan vlak voordat corona in 2020 toesloeg. “We hebben wel overwogen om nieuwe elementen aan het weekend toe te voegen”, vertelt hij eerlijk. “Maar de voorbereidingstijd was na twee bewegingsloze jaren erg kort. Wat is dan wijsheid? Dat zou veel extra tijd en energie kosten. Dat is op zich niet erg, maar je moet wel realistisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan vergunningen. We hebben ervoor gekozen dat nu niet te doen en het dit jaar nog een keer op de oude leest te doen.” Wél staat er dit keer bij het terras van Huis ter West een megascherm geposteerd, waarop Formule 1-liefhebbers op zaterdag de kwalificaties van de Grand Prix van Zandvoort kunnen volgen en op zondag de race zelf.
Op vrijdagavond om 19.00 uur start een groot feest op het GABA-plein bij Wieleman. Dé plek om vakantieverhalen te delen. “Iedereen komt dan net terug om te vertellen hoe leuk het allemaal was. We willen zeker geen afbreuk doen aan dat moment. Maar we willen wel goed gaan kijken hoe we de vrijdagavond nog beter in kunnen vullen,” verklapt Hans Hovens alvast.
Klapper op de zaterdag is uiteraard de Truckersrun. 125 vrachtwagens rijden op zaterdag 3 september van 12.00 tot 17.00 uur in colonne door Westervoort, Giesbeek, Doesburg, Doetinchem, Zevenaar, Groessen en Duiven weer terug naar de finish bij Wieleman. Dat betekent genieten, zwaaien en toeteren voor 175 mensen met een beperking. Zij beleven de middag van hun leven.
Op zondag staat de mudrun op de kalender. In Park Steenderens is een uitdagend parcours met hindernissen uitgezet. Hovens: “De mudrun organiseerden we in 2019 voor het eerst. Met veel succes. Het viel ons op dat hier veel ouders en kinderen op af kwamen. Daar hopen we nu weer op.” Deelname is gratis en is al mogelijk vanaf vier jaar. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een ouder of verzorger. Opgave kan via zondag@westervoortinbeweging.nl. Daarnaast is het bestuur dringend op zoek naar vrijwilligers die tijdens het evenement de handen uit de mouwen willen steken. Aanmelden kan via www.westervoortinbeweging.nl.