Julian Hensen heeft zin in het hernieuwde avontuur bij zijn cluppie
Julian Hensen heeft zin in het hernieuwde avontuur bij zijn cluppie

Julian Hensen keert terug naar SC Westervoort

Algemeen

WESTERVOORT – Hij noemt dit seizoen het mooiste voetballende jaar dat hij heeft meegemaakt. Toch keert Julian Hensen (26) zaterdaghoofdklasser DUNO uit Doorwerth al na een jaar de rug toe om terug te keren bij SC Westervoort.

Door Susan Wiendels

“Echt, het was qua niveau en alles er omheen een unieke ervaring”, blikt de lange aanvaller terug op het nog lopende seizoen. “Er lopen oud-profs rond en dan kom jij van een vierdeklassertje. Om in de basis te komen van zo’n club, daar komt heel wat bij kijken. Ik heb veel mogen invallen, een aantal doelpunten gemaakt en een band opgebouwd met de jongens.” Hij lacht: “Maar het hele jaar door zaten mensen van SC Westervoort me al gek te maken om terug te komen. Bij DUNO wilden ze graag dat ik nog een jaartje bleef en ook RKHVV en twee andere zondaghoofdklassers hadden belangstelling. Maar na een gesprek met de trainer en Gerard Smink, die ik al van jongs af aan ken, was ik om. Ze willen zo graag kampioen worden. Twee jaar geleden wilden we dat ook al en toen is het niet gelukt door corona. Eén jaar hoofdklasse was heel mooi, maar het wordt tijd om met Westervoort kampioen te worden.” Dat zou dan zomaar in de derde klasse moeten gebeuren, want na de 4-2 winst op Angerlo vorige week staat Westervoort er dit seizoen erg goed voor. En dan zijn de drie punten van het duel van afgelopen zondag tegen Veluwezoom nog niet eens meegeteld. Deze wedstrijd werd in de 60e minuut gestaakt bij een 5-1 voorsprong voor Westervoort.

Talentvol

De in Westervoort geboren en getogen linksbuiten staat als klein jochie al te boek als talentvol. “Dat zeggen ze, ja.” Als hij zich moet vergelijken met een profvoetballer, heeft hij even bedenktijd nodig. Dan komt het hoge woord eruit: “David Neres, de voormalige Ajacied, hij is ook tweebenig, heeft een aardige techniek en hij is snel.” Hij staat op de radar van De Graafschap, maar tot een overgang komt het op zijn dertiende net niet. Zestien lentes jong debuteert Julian in de hoofdmacht van Westervoort, maar na een paar jaar verkast hij naar een vriendenteam binnen de club: zaterdag 3. Twee jaar later keert Julian terug in het eerste en valt hij op met zijn spel en doelpunten. DUNO staat op de stoep, maar vangt bot. “Ik wilde nog een mooi seizoen draaien bij SC Westervoort, echt meedoen om het kampioenschap en dan de stap maken.” Corona gooit opnieuw roet in het eten, waarna DUNO een jaar later een tweede poging doet om hem te strikken. Nu is het wel raak. “Ik was toch nieuwsgierig om te kijken of ik op dat niveau meekon. Ik dacht ‘laten we eens gek doen.’
Hensen heeft zin in het hernieuwde avontuur bij zijn cluppie. “Westervoort speelt nu 4-4-2, ze gaan volgend seizoen weer 4-3-3 spelen. Heerlijk, weer ouderwets aan de linkerkant voetballen.”