Afbeelding

Het is zover: glasvezel voor Westervoort

Algemeen

WESTERVOORT - Ook Westervoort kiest voor glasvezel van DELTA Fiber Netwerk. Voldoende inwoners hebben zich aangemeld voor een gratis glasvezelaansluiting waardoor het benodigde percentage deelnemers is behaald om de aanleg te gaan starten. 

Albert Gunsing, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk, is erg blij voor de inwoners: “Velen hebben zich ingezet om ervoor te zorgen dat Westervoort glasvezel krijgt. Ambassadeurs hebben berichten gepost op social media en hun buurt geënthousiasmeerd. Verenigingen hebben flyers rondgebracht en hun leden laten weten dat zij de club kunnen steunen met de verenigingenactie. Ook de informatieavonden werden goed bezocht. Daarom ben ik blij dat we mede dankzij deze geweldige inzet kunnen overgaan tot de aanleg van het glasvezelnetwerk”. 

Netwerk van de toekomst

Tijdens de aanleg kunnen alle woningen een glasvezelaansluiting krijgen, dus ook woningen waarvan de bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Albert Gunsing: “Gezien het animo voor glasvezel in deze omgeving willen we iedere woning een glasvezelaansluiting aanbieden. Hiermee bereiden we iedereen voor op het netwerk van de toekomst. Ook blijft zo de overlast beperkt, want de straat hoeft maar één keer open. De aansluiting is kosteloos en geheel vrijblijvend. Inwoners kunnen met deze aansluiting op elk moment overstappen op glasvezel. Daarvoor dient men wel eerst een abonnement af te sluiten bij een deelnemende telecomaanbieder.” Besluit men ná de aanleg alsnog een aansluiting te willen dan moeten er opnieuw werkzaamheden worden verricht en worden er wel €350 aansluitkosten in rekening gebracht.

Sluiting Glasvezel Informatiepunt 

Het Glasvezel Informatiepunt in de Cigo aan het Dorpsplein 32 in Westervoort is per 30 april gesloten. Voor vragen en om alsnog in te schrijven kan men nog wel terecht bij één van de volgende lokale verkooppunten: Loonstra Computers, Phone House Duiven en RobEnde Internet Services.De planning is dat de aannemer nog deze zomer zal starten met schouwen. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners langskomt om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. Daarnaast starten ook voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg. Alle inwoners uit Westervoort worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden. In de brief wordt duidelijk uitgelegd wat dit proces inhoudt.