Foto: Pexels
Foto: Pexels

Op vakantie met je vrienden: Hoe organiseer je zoiets?

Algemeen

Je kent het wel: je zit gezellig met een aantal vrienden aan tafel te eten of op de bank te genieten van een lekker drankje en een goed gesprek en ineens bestaat het idee om samen op vakantie te gaan. Een geweldig idee! Maar hoe nu verder? Met vrienden op vakantie vereist wat planning en organisatie, maar het is zeker goed te doen. Gelukkig zijn er grote vakantiehuizen Nederland, waar je met z’n allen terecht kunt. En met deze tips van ons wordt het zeker weten een onvergetelijke vrienden vakantie!

Genoeg ruimte voor iedereen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om met je vrienden op vakantie te gaan. Maar dat betekent niet dat je elke minuut van de dag bij elkaar hoeft te zijn. Organiseer samen leuke groepsuitjes en -activiteiten, maar zorg ook dat er tijd is om iets voor jezelf te doen. Hetzelfde geldt voor ruimte. Ga je met tien personen? Huur dan ook een vakantiehuis 10 personen, zodat iedereen de ruimte heeft om zich even terug te trekken als daar behoefte aan is. En blijf hierin ook flexibel: is een van de vrienden even te moe of heeft hij of zij echt geen zin in het gekozen uit? Dat moet ook mogen. Morgen is er weer een dag om gezellig samen te zijn!

Wie organiseert de vrienden vakantie?

‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ wordt er wel gezegd. Maar vergeet ook niet: ‘Zoveel hoofden, zoveel zinnen’. Oftewel: hoe meer mensen zich gaan bemoeien met de vakantie, hoe meer meningen er zullen zijn. Daarom is het handig als jullie de vakantie niet met de hele groep organiseren. Als één of twee mensen samen de organisatie op zich nemen, zullen er veel makkelijker en sneller beslissingen kunnen worden genomen. Deze vrienden kunnen bijvoorbeeld een aantal data en een aantal locaties zoeken op Villaspot om aan de rest voor te stellen, zodat er uiteindelijk alsnog met zijn allen een keuze kan worden gemaakt.

Maak goede afspraken

Spreek goed af wat jullie budget is voor een vriendenvakantie. Je kunt ook afspreken om elke maand met z’n allen een bepaald bedrag te sparen. Heb je een vakantie geboekt? Zorg er dan ook voor dat je van tevoren goede afspraken maakt over de boodschappen, de dagindeling, taakverdeling zoals koken en schoonmaken en welke activiteiten jullie zullen gaan ondernemen. Het lijkt misschien onnodig, maar het scheelt een hoop gedoe als je een aantal zaken al van tevoren hebt besproken.