Monique Abbink (Foto: Chris Burgemeester)
Monique Abbink (Foto: Chris Burgemeester) Foto: CHRIS BURGEMEESTER

Met politieke moed de toekomst tegemoet

Algemeen

WESTERVOORT - Eens in de vier jaar vinden in Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. Dan mogen ook de inwoners van de gemeente Westervoort hun stem uitbrengen. In de Westervoort Post van deze week stelt een aantal partijen zich voor. Vandaag online D66.

 we Westervoort in de toekomst leefbaar houden, dan moeten we bij elke beslissing afwegen: ‘Wat levert het nu op en wat levert het op de lange termijn op?’ Daarbij zullen we moeilijke keuzes moeten maken. Team D66 Westervoort heeft de moed om dit te doen. Met jouw stem gaan we voor jou aan de slag met onder andere de volgende speerpunten.

Duurzaamheid

Westervoort als proeftuin voor duurzame initiatieven. Dit doen wij het liefst samen met onze inwoners. Iedereen moet mee moet kunnen doen. We zullen hiervoor een integrale visie en aanpak opzetten.

Stimuleren groen

Goed zorgen voor het groen in ons dorp vinden wij belangrijk. Ook bij de (ver)bouwprojecten, zoals ons winkelcentrum ‘De Wyborgh’. Bovendien zetten we er maximaal op in, dat bij de bouw de te gebruiken materialen circulair en milieuvriendelijk zijn. 

Wonen in balans

Waar in het verleden vooral is gewerkt aan sociale woningbouw, werken we nu aan de realisatie van een woningmarkt die meer in balans is. Dus meer duurdere woningen en ook naar een evenwichtigere woningverdeling voor jongeren en ouderen.


Betaalbare zorg ‘Wat je zelf kunt, moet je zelf doen’

Er moet een vangnet zijn voor iedereen die dit nodig heeft, maar er moet een evenwicht zijn tussen kostenbeheersing en goede dienstverlening.

Meer lezen op www.d66.nl/westervoort

Afbeelding