"Naast de hulp bij het verzorgen van uitvaarten, hou ik mij bezig met de uitstraling van ons bedrijf.
"Naast de hulp bij het verzorgen van uitvaarten, hou ik mij bezig met de uitstraling van ons bedrijf. Foto:

Uitvaartverzorging Kramer genomineerd voor Westervoortse ondernemersprijs: ‘Erkenning voor de hele uitvaartwereld’

di 4 jan 2022, 11:17 Algemeen

WESTERVOORT – Marlies van Dijk - Schuiling, directrice van Uitvaartverzorging Kramer, is genomineerd voor de titel ‘Westervoortse ondernemer van het jaar 2021’. Vanwege de coronamaatregelen moet iedereen wat langer wachten op de uitslag, hierbij alvast haar verhaal.

Uitvaartverzorging Kramer omvat vier rouwcentra: in Westervoort, Arnhem, Velp en Apeldoorn. De naam zegt het al, het bedrijf verzorgt uitvaarten. Vanaf het eerste telefoontje, waarbij een overlijden wordt gemeld tot het verzorgen van een complete uitvaartplechtigheid. ‘’Wij willen het proces voor de nabestaanden zo fijn mogelijk laten verlopen, zodat een verdrietige periode een mooie herinnering wordt”, aldus Marlies. Het bedrijf bestaat inmiddels al 136 jaar en wordt voortgezet vanuit vijf generaties. ‘’Ik heb 32 jaar geleden mijn man Dirk-Jan van Dijk ontmoet en ben sinds 1998 officieel werkzaam bij het familiebedrijf. Ze beschrijft de focuspunten van haar werkzaamheden: ‘’Naast de hulp bij het verzorgen van uitvaarten, hou ik mij bezig met de uitstraling van Kramer zoals het interieur van de panden, personeel en het onderhoud van de socialmediakanalen.”
Het is voor het bedrijf een enorme eer dat een uitvaartonderneming genomineerd is. “Er is de afgelopen tijd niet veel gesproken over de mensen die werkzaam zijn bij uitvaartondernemingen en mortuaria en de bijkomende verdrietige, onzekere en risicovolle consequenties van het coronavirus en de maatregelen. Het was vooral in het begin ook voor ons een moeilijke tijd, we kregen met intens verdrietige situaties te maken zoals met familieleden die niet allemaal afscheid konden nemen van een dierbare, omdat het zorghuis gesloten was voor bezoekers. Als de overledene aan corona was overleden was er de onzekerheid of zij ook besmet waren en daardoor niet naar de uitvaart mochten. Wij moesten ons non-stop aanpassen aan de verschillende maatregelen. Gelukkig konden wij met livestreams en aanpassingen in onze rouwcentra de mogelijkheid bieden om toch nog afscheid te nemen van een dierbare.’’ Uitvaartverzorging Kramer probeerde met grote inzet in te spelen op de situatie, om het maximale te regelen voor een waardig afscheid.
De concurrenten voor de Westervoortse ondernemers prijs zijn Jan van Anholt van Brasserie Hugo’s en Jeroen Zingg van Chocolaterie Zingg. De winnaar zou bekend worden gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Westervoort op 13 januari 2022. Deze activiteit is vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar 19 mei 2022. Marlies sluit af met een belangrijke boodschap: ‘’De nominatie is een erkenning voor de hele uitvaartwereld, dus niet alleen voor ons, maar ook voor alle collega-ondernemingen.’’

Floor Dekkers