De Sint werd warm onthaald in Westervoort
De Sint werd warm onthaald in Westervoort Foto:

Sinterklaasptocht nieuwe stijl in Doldorp is een groot succes

ma 22 nov 2021, 06:00 Algemeen

WESTERVOORT - Dat Sint zijn schimmel op stal had laten staan en per oldtimer bij de Veerdam werd onthaald, maakte voor de Westervoortse kinderen weinig uit. Ze waren vooral ontzettend blij om de Goedheiligman weer live te zien. 

Die liet zien dat hij ondanks zijn hoge leeftijd goed met de tijd is meegegaan. Geen handje schudden, maar boxen met de kinderen, dát deed de Sint volop. “Het was een geweldige dag”, blikt Inge van Weem terug. “Zonder de medewerking van de winkeliersvereniging, fijne live-muziek van Liberté, de enthousiaste Dolbotters en de Jumbo was het niet mogelijk geweest om deze dag op deze manier te organiseren.” Ze bedankt ook IKC de Ravelijn. “Zij stelden hun school als tijdelijk Sinthuis beschikbaar. Top!”
Over de hele route, van de Veerdam via het Dorpsplein naar Broeklanden, waren de kinderen verspreid aanwezig. “Mensen hadden de boodschap goed begrepen om vooral verspreid over de route Sinterklaas toe te zingen, te zwaaien, te roepen en pepernoten te vangen.
Bij de Veerdam hebben we de spreiding een extra zetje moeten geven door de toegang naar de dam af te zetten, nadat het maximale aantal mensen bereikt was dat via de dijk op weg was naar de dam. Maar ook dat ging prima, mensen vonden hun plekje ergens anders langs de route. Het was door heel het dorp heen gezellig druk. Sinterklaas is continue in beweging gebleven.”
Op het Dorpsplein was een haag gemaakt waardoor Sinterklaas zelfs op een palletheftruck gereden werd. Hier werd ook het mooiste Sintje en mooiste Pietje gekozen.
Na het Dorpsplein stapte de Sint weer op de pakjes/Dolbottersboot. Op de zuidelijke parallelweg en Liemersallee stonden Evie, Ahmad, Daan, Suze, Mads en Tygo onwetend te wachten. Zij kregen een cadeautje van Sinterklaas, omdat ze gewonnen hadden in de kleurwedstrijd. Maar het grootste cadeau was wel dat ze de rest van de optocht mee mochten op de boot, bovenop bij Sinterklaas.