Willem en Riek van Bussel zijn helemaal in hun nopjes met de onderscheiding
Willem en Riek van Bussel zijn helemaal in hun nopjes met de onderscheiding

Willem en Riek van Bussel ontvangenDe Grote Dolbotter voor vrijwilligerswerk

Algemeen

Vrijwilligers. Ze vormen het cement van de Westervoortse samenleving. Ze zorgen voor sociale verbinding en laten organisaties en verenigingen beter draaien. Elk jaar zet carnavalsvereniging De Dolbotters er eentje in het zonnetje. 

Of soms twee. Zoals dit jaar. De Grote Dolbotter, dé vrijwilligersprijs van de vereniging, gaat tijdens de pronkzitting naar Willem (81) en Riek (82) van Bussel. Iedereen is het er over eens: als er één iemand is die deze prijs verdient, dan is het dit stel. Arthur Boone komt haast adem tekort om de lange lijst aan vrijwilligersactiviteiten voor te lezen.
Trainer van Wevoc, vrijwilliger in de Wilgenpas bij de bingo, voorleesmoeder bij De Flierefluiter, penningmeester bij de gymclub, oppassen bij de buurkinderen, begeleider van het G-team van SC Westervoort en sportmasseur bij de blauwwitten. “Achttien jaar lang”, merkt Willem van Bussel scherp op. Achter de geraniums zitten doen ze zeker nog niet, maar de vrijwilligersactiviteiten zijn inmiddels op een lager pitje gezet. Riek van Bussel: “Ik bezoek alleen nog ouderen in het dorp.” Haar man Willem sport drie keer in de week. Wat ze van de prijs vinden? “Eervol en helemaal fantastisch. Een mooie waardering.”