Het winnende schot. Tot grote verbazing van Marco Hubers.
Het winnende schot. Tot grote verbazing van Marco Hubers. Foto: Susan Wiendels

‘Dit pakt niemand mij ooit af’ Marco Hubers is de nieuwe kermiskoning van Westervoort

di 5 okt 2021, 15:58 Algemeen

WESTERVOORT – Na twee jaar heeft Daniel Leenders een opvolger. Marco Hubers is de naam van de kermiskoning 2021 van Westervoort. Zijn koningin is zijn vrouw Wendy.

Door Susan Wiendels

Hubers liet er geen misverstand over bestaan. Vijftien keer eerder deed hij mee aan het kermiskoning schieten, zes keer haalde hij de finale, nu was zijn eerste schot in de finale meteen raak. “Er zijn twee dingen belangrijk in Westervoort: de kermis en het carnaval. Nu ben ik kermiskoning én carnavalsprins tegelijk. Ik ben dé man van Westervoort. Dit pakt niemand mij meer af”, glunderde Hubers vlak na het winnende schot. De 52-jarige Westervoorter is niet voor één gat gevangen. In mei van dit jaar won hij het WK terraszitten, nadat hij maar liefst veertien uur op het terras zat van zalencentrum Wieleman. In 2019 werd hij gekozen tot prins carnaval van de Dolbotters, een titel die hij tot 12 november draagt. Stilzitten is er daarna niet bij dankzij het koningsschot van afgelopen zaterdag.

Westervoort heeft nooit een schutterij gehad, maar toch stonden de kandidaten voor het kermiskoning schieten weer in de rij bij zalencentrum Wieleman in Westervoort. 45 deelnemers telde deze 29e editie, die in goede banen werd geleid door de mannen van schietvereniging Jemmy Tell uit Loo. Andere dorpen zouden hun vingers aflikken bij zoveel deelnemers. “Maar normaal zijn het er altijd wel zo’n zestig, de mensen moeten er denk ik nog een beetje inkomen”, lachte Martin Wieleman van oor tot oor. Van enige reserve was tijdens de kermisdagen niets te merken. Zalencentrum Wieleman was vier dagen lang afgeladen vol. Zijn stralende zoon Martijn: “Prachtig dat we weer herinneringen kunnen maken.”

Vijf mannen en vier vrouwen streden in de finale om de hoogste eer: Lonneke Bisselink, Eddy Visser, Dennis van Putten, Marco Hubers, Bas Wolf, Ronnie Brinkhuis, Sanne Pauwelsen, Yvanca Hubers en Marlies Kampschreur.

Hoewel streden: Sanne Pauwelsen en Yvanca Hubers kregen niet eens de kans om een eerste poging te wagen, want ook tot zijn eigen verbazing schoot Marco Hubers als nummer zeven in de rij bij zijn eerste poging de vogel van piepschuim van de stok. “Heb ik toch mooi mijn eigen dochter buitenspel gezet’, ginnegapte Hubers van oor tot uur. Yvanca kon er wel om lachen en beloonde haar vader met een krachtige omhelzing. De beste vrouwelijke deelnemer was net als in 2019 Marlies Kampschreur.