Afbeelding

Postbussen in Duiven verhuizen naar Arnhem

Algemeen

Personen en bedrijven die een postbus hebben in Duiven, moeten vanaf 13 december naar Arnhem om hun post op te halen. De huidige uitgiftelocatie bij Staples aan de Nieuwgraaf in Duiven wordt met ingang van die dag verplaatst naar het pand van MultiCopy aan de Vlamoven in Arnhem. Duivense postbushouders zijn ‘not amused’.

Hendrik Elsinga van Administratie- en Belastingadviesburo H. Elsinga uit Duiven baalt. “Eerst was mijn postbus in Westervoort, toen in Duiven en vanaf volgende week in Arnhem. Moet ik over en tijdje misschien naar Nijmegen om mijn post op te halen? Voor mij is het iedere keer een verslechtering, ook omdat de openingstijden steeds minder ruim worden. Je vraagt je af waar PostNL mee bezig is.”

Hendrik Elsinga liet al eerder in deze krant optekenen dat een ‘onwerkbare situatie dreigt te ontstaan’. Hij voorziet dat vanaf volgende week veel kostbare (werk)tijd verloren gaat aan het op en neer reizen naar de Vlamoven in Arnhem. Zijn hoop is onverminderd gevestigd op speciale postbussenruimte in Duiven.

“Zou dat niet bij de Jumbo of Lidl kunnen, denk ik dan. Dan zijn we gelijk van het probleem van de openingstijden af. Op de Vlamoven kunnen we straks terecht vanaf 08.00 uur. Dat is op zich prima, maar dat geldt niet voor de sluitingstijd van 17.00 uur. Voor mij en veel andere ondernemers zit de werkdag er rond die tijd echt nog niet op. Ook op zaterdag zijn de mogelijkheden bij MultiCopy beperkt. Een uurtje slechts van 08.00 tot 09.00 uur. Zo hobbelen we steeds verder achteruit, terwijl ik met mijn bedrijf juist vooruit wil!”

Voorzitter Theo de Reus van MKB Duiven is het met zijn collega Hendrik Elsinga eens. “Het lijkt er op dat Post.nl drukker is met de eventuele overname door de Belgen, dan met de dienstverlening aan de klanten. Dit lijkt helemaal nergens op. Ik heb mijn postbus al opgezegd. Ik ben er klaar mee.”