Afbeelding

Liemerse Beursvloer: 44 wensen in vervulling

Algemeen

In het Liemers College, locatie Landeweer, was onlangs de eerste Beursvloer de Liemers. Ruim honderd bedrijven en maatschappelijke organisaties handelden er gedurende een uur in vraag en aanbod in natura. Er werden 44 afspraken gemaakt, waarin wensen van stichtingen of verenigingen vervuld worden.

De beursvloerorganisatoren, de Liemerse Uitdaging en de welzijnsorganisaties, Caleidoz, Welcom en Mikado, kijken tevreden terug op deze eerste editie.

Manager Sylvia Verhaar van de Liemerse Uitdaging: “Er zijn zoveel mooie matches tot stand gekomen. Van doppen verzamelen, hapjes en goodiebags verzorgen, een promotiefilm maken, websites opzetten of verbeteren, statuten wijzigen en helpen bij een klusdag tot aan het leveren van verkeersregelaars en het geven van een gastles kinder-EHBO, of adviseren over verpauperde gebouwen. Al deze wensen worden met gesloten portemonnee vervuld. De maatschappelijke organisaties leveren alleen een kleine tegenprestatie. Ontzettend mooi wat je samen kunt bereiken.”

Er was een speciale rol weggelegd voor de leerlingen van het Liemers College. Zij ondersteunden de beurs in het kader van hun maatschappelijke stage op verschillende manieren. Bijvoorbeeld als parkeerwacht, receptiemedewerker, bedienend personeel, keukenhulp of luider van de beursgong.