Afbeelding
Foto: Bart Kagei

Ben Schulte weer gekozen tot lijsttrekker GroenLinks Westervoort

Algemeen

GroenLinks Westervoort heeft op de algemene ledenvergadering van donderdag 7 december de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker: Ben Schulte, plaats 2: Ciska Wobma, plaats 3: Menno Feenstra en plaats 4: Niek Dekker.

Ben Schulte heeft inmiddels een positie opgebouwd in de Westervoortse gemeenteraad. GroenLinks heeft, ondanks de huidige ene zetel, een serieuze inbreng in de politieke arena. Voorbeeld daarvan is de renovatie van Park Steenderens waarbij mede door inbreng van GroenLinks in de raad het oorspronkelijke herinrichtingsplan drastisch is aangepast waardoor in het park de bestaande ecologische waarden behouden en versterkt zijn.

Schulte wil de positie van GroenLinks in de gemeenteraad graag inhoudelijk verder uitbouwen. Met Wobma, voormalig raadslid en wethouder en momenteel fractie-assistent, en Feenstra en Dekker die momenteel ook actief zijn als fractie-assistenten zet GroenLinks Westervoort een ervaren team in om het werk in de gemeenteraad nog steviger op te pakken. Met een positief kritisch geluid zet GroenLinks in op een groenere en socialere gemeente Westervoort.

GroenLinks zoekt de verandering, de beweging die Jesse Klaver in gang heeft gezet: gaan voor de toekomst en niet voor het korte-termijndenken. Met aandacht voor kinderen en de jeugd, voor een groene omgeving en leefbaarheid en nieuwe economische ontwikkelingen zonder daarbij bestaande bedrijven te frustreren. Het is de politieke uitdaging het juiste evenwicht te vinden.